2021. június 24., Iván

Eger ügye

#egerplusz #eger #felújítás #lakótelep

Rémes állapotú padokat újítottak fel Eger legrégebbi lakótelepén a Kétfarkúak passzivistái – FOTÓK

Keller Richárd 2021.05.02. 20:00

A Kutyapárt további nagy terveit is elárulta nekünk a várossal kapcsolatban, amelynek még tiszteletbeli sörvidék címet is adományoztak.

Újra aktivizálták magukat hétvégén az Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) helyi passzivistái Egerben, ezúttal a Rövid utcában. Más pártokra nem jellemző módon nemcsak a szájuk járt, hanem cselekedtek is: vidám, laza hangulatban négy, katasztrofális állapotban lévő padot újítottak fel önerőből, a betontalapzattól a deszkákig.

Vass Verától, a Kétfarkú Kutyapárt egri passzivistájától megtudtuk: Eger egyik legrégebbi lakótelepén hiába várnak évek óta a lepukkant padok felújítására a lakók, eddig semmilyen segítséget nem kaptak az Önkormányzattól. Fotónk tanúsága szerint az utcában lévő padok többsége balesetveszélyes és lassan az enyészeté lesz.

Vass Vera elmondta: mivel a lakók többsége nyugdíjas és szeret kertészkedni, valamint szabad téren üldögélni-beszélgetni, a kutyapárt passzivistái elhatározták, önerőből felújítják számukra a korhadó padokat. Ehhez helyi segítséget is kaptak, illetve szerszámokat.

Azt is elárulta Vass Vera, hogy ez már a második akciójuk Egerben a párt Országos Városfelújító Programján belül: egy hónapja a Gólya utcában kapott négyszín festést egy töredezett járdafelület.

Ország Tibor, az MKKP tömeg-, vélemény-, és képmanipulálási részlegének rezidens áldirektora beavatott minket az Egerrel kapcsolatos hosszabb távú terveikbe is: meghosszabbítják az Eger-patakot a Szíriuszig, függőlegesen felfelé. E rendkívüli fejlesztés célja, hogy a várost nemcsak az ország, hanem az ismert univerzum turisztikai központjává tegyék.

A Szíriuszi Sörpártos kollégákkal egyébként tiszteletbeli sörvidékké avattuk Egert, így nem csoda, hogy terveink között szerepel, hogy a 2022-es választásokon képviseltetjük magunkat mind a három heves megyei körzetben, azonban az előválasztáson nem áll módunkban részt venni, árulta el a rezidens áldirektort.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt egyébként nem szorul bemutatásra, legutóbbi, nagy visszhangot kiváltó egri akciójukról a volt tüdőgondozónál mi is beszámoltunk.

 

Frissítés: Cikkünk megjelenését követően Farkas Attila alpolgármester, a 4-es körzet képviselője elektronikus levélben reagált a fentiekre. Azt írta szerkesztőségünknek:

A körzet önkormányzati képviselőjeként kifejezett örömmel tölt el, hogy más politikai szervezetek jelen esetben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is fontosnak tartotta szűkebb lakókörnyezetünk megszépítését. Az ilyen közösségi akciók jól rávilágítanak arra, hogy nem veszett ki az egriekből egy szebb, élhetőbb városért való közös gondolkodás szándéka. Azt a vádat viszont visszautasítanám, hogy 'Eger legrégebbi, a hatvanas években épült, lakótelepén hiába várnak évek óta a lepukkant padok felújítására a lakók, eddig semmilyen segítséget nem kaptak az Önkormányzattól' ugyanis például a Kodály Zoltán utcai tömbelsőben tavaly kerültek felújításra, cserére az utcabútorok és az idei évben is bevannak tervezve ilyen típusú munkálatok. Mindenesetre köszönöm a lakosság és a magam nevében is a Kutyapártnak és a 'passzivistáknak' az önzetlen munkát!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló