2021. november 28., Stefánia

Eger ügye

#eger #vonat #közlekedés #busz

Így közlekedhetünk Egerben az ünnepek alatt

2021.10.27. 10:18

Minden, amit a menetrendről tudni érdemes.

A temetőket érintő járatok sűrűbben közlekednek majd a hosszú hétvégén. Ahol lehet, csuklós buszok állnak forgalomba Egerben. A MÁV-START vonatai október 31-én vasárnap az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. 

 

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje így változik:

  • október 29., péntek tanítási szünetes munkanap, a hét utolsó munkanapja,
  • október 30., szombat szabadnap, a nyári időszámítás utolsó napja,
  • október 31., vasárnap munkaszüneti nap, a téli időszámítás első napja,
  • november 1., hétfő munkaszüneti nap, a hét első tanítási és munkanapját megelőző nap
  • november 2., kedd a hét első tanítási és munkanapja
  • november 3., szerda tanítási nap, munkanapi rend alapján közlekednek a buszok.

A Volánbusz tájékoztatása szerint október 30-án szombaton, október 31-én vasárnap és november 1-jén hétfőn, a mindenszentek és halottak napja alkalmából a temetők környékén jelentkező magasabb utasforgalom miatt kérésre változtatnak a helyi közlekedésen, bővítve az utasszállító kapacitást.

 

7 Vécsey-völgy forduló – Baktai út autóbuszvonalon az alapmenetrenden felül az alábbi időpontokban többlet járatok indulnak: Vécsey-völgy fordulótól: 17:35 órakor és 18:35 órakor, a Baktai úttól: 18:05 órakor.

 

12 Lajosváros – TESCO áruház autóbuszvonalon a hosszú hétvége mindhárom napján az összes járaton csuklós autóbuszok közlekednek.

 

13 Lajosváros – TESCO áruház autóbuszvonalon az alábbiak szerint közlekednek a járatok:

 

14 Lajosváros – Berva autóbuszvonalon a hosszú hétvége mindhárom napján az összes járaton csuklós autóbuszok közlekednek.

A MÁV-START vonatai október 31-én vasárnap az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. 

Várhatóan sokan kelnek útra vonattal is, ezért érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket. Vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

 

Az önkiszolgáló csatornákon történő jegyvásárlás nem jár személyes érintkezéssel, az ilyen módon történő jegyvásárlással az utasok csökkenthetik a fertőzés kockázatát is. A megújult Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhelyfoglaltsága a helyjegyeladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő kapacitással közlekedő (InterCity, railjet) vonatokat.

 

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel.

 

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 29-én 10 órától november 1-jén éjfélig vehetik igénybe.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló