2021. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

Hamarosan megújul az Egri Érseki Palota északi szárnya

2019.11.30. 00:00

Azt még nem lehet tudni, milyen funkciót szánnak neki.

 

Régóta várt fejlesztés közeledik a Széchenyi utcán, hamarosan felújítják az Érseki Palota északi szárnyát – szúrta ki az Egri Napok blog. Mint írják, a közelgő munka a Gárdonyi Géza Színház értesítéséből derül ki, mely szerint a felújítás miatt szeptember 3-tól a színház épületébe költözik az eddig Széchenyi utcán üzemelő Jegyiroda.

 

"Az északi szárny leromlott állapotban van jelenleg, a Széchenyi utcán durván 55 m hosszúságban-, a Foglár utcán pedig 72 méter hosszúságban omladoznak csendesen a falak. A munkára készülve ráadásul már évekkel korábban elkezdődött az épület kiürítése, a belváros legfrekventáltabb szakaszán így már 2018-óta egy kihasználatlan, leromlott állapotú épület csúfolkodik. Lényegében bármi történik, az csak jót tehet a Széchenyi utca megjelenésével. Jó hír, hogy az eddig elvégzett munkák kimondottan magas minőségben készültek el, így az északi szárny esetében is bizakodóak lehetünk a jövőt illetően" – írja az egrinapok.hu.

 

Fotó: egrinapok.hu

 

A blog emlékeztet: valamikor régen arról volt szó, hogy vendéglátói funkciót kap majd a palota északi szárnya. Egyelőre azonban nem tudni, hogy mi lesz vele a felújítás után. A napokban igyekszünk majd ennek utánajárni, és hamarosan külön cikkben jelentkezünk a részletekkel.

 

Megújul és új tornatermet is kap az egri Andrássy György Katolikus Középiskola

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló