2021. május 14., Bonifác

Eger ügye

#koronavírus #markhot ferenc kórház #patológia #konténer

Hűtőkonténert hoztak az egri kórház udvarára, pont a Patológiai Osztályhoz – FOTÓK

Keller Richárd 2021.04.12. 12:11

Más kórházaknál is hasonló konténert állítottak fel a koronavírus-járvány kitörése óta eltelt időszakban. Egerben az utcafrontot is igyekeznek eltakarni.

Miközben folyamatos az oltások beadása a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet oltópontján, a komplexum másik végén torokszorító dolgot fedeztünk fel. Először az tűnt fel, hogy az intézmény egy hosszú fehér lepellel takarta el északi udvarát, ahova benézve azt lehet látni, hogy egy hűtőkonténert helyeztek el pont a Patológiai Osztály mellett.

egri_korhaz_udvar_01

egri_korhaz_udvar_03

Bár szomorú és megrendítő látvány, nem egyedi jelenségről van szó, más kórházak esetében is olvashattunk már hasonló intézkedésekről. Tavaly decemberben a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház udvarára és az egyik ottani temetőbe helyeztek el pontosan ilyen konténereket, alig két hete pedig a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház udvarán készítettek egy videót arról, hogy – az egrivel megegyező – ArcticStore konténerből már a második darabot rakták le. Ezek a konténerek akár mínusz 60 fokos hőmérsékletet is képesek tartósan fenntartani, alkalmasak tehát az elhunytak megőrzésére.

 

Ha egy kórház hűtőkonténert rendel, nem feltétlenül jelenti azt, hogy megtelt a Patológiai Osztály hűtésre alkalmas részlege, sok esetben – reméljük, Egerben is így van – csak biztonsági tartalékként szolgál a konténer, arra az esetre, ha a járvány miatt a halálozások száma tovább emelkedne. Erre úgy tűnik, Egerben is felkészültek, és ahogy a fotón is látszik, még egy rámpa is segíti, hogy minél gyorsabban, akadálymentesen eljuttathassák az elhunytat a kórház épületéből a konténerhez. Így talán elkerülhető az olyan szomorú, méltatlan eset, amely a szombathelyi kórházban történt tavaly novemberben.

egri_korhaz_udvar_04

Bár még nem vagyunk túl a járvány nehezén, az ígéretek szerint Heves megyében 75 ezer felé ugorhat a beoltottak száma ezen a héten, illetve a legfrissebb, hétfői adatok szerint újra 200 fő alatt van az újonnan regisztrált fertőzöttek száma megyénkben.

 

Hétfőn írásban megkerestük a Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézetet a témában, bár csak nagyon ritkán válaszolnak az általuk nem kedvelt médiumoknak, de ha kapunk információkat, azokat mindenképp közöljük majd. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló