2021. május 6., Ivett Frida

Eger ügye

#egerplusz #eger #emerson hungary kft

Gyárbővítés Egerben: kétszáz új munkahely jön létre a négy és fél milliárdos beruházás után

Keller Richárd 2021.04.29. 12:58

Őszre készül el az Emerson új üzemcsarnoka.

Ahogy arról korában hírportálunk is beszámolt, bővíti gyárát Egerben az amerikai Emerson. Csütörtökön az alapkőletételre került sor az épülő üzemcsarnok előtt. 

 

A ceremónián Gödri István, az Emerson Automation FCP Kft ügyvezető igazgatója arról beszélt: a pneumatikai gyártásnak több mint ötvenéves múltja van Egerben és külön büszkék arra, hogy 2018-ban az Emerson megvásárolta az AVENTICS-et, beintegrálva globális fluidtechnikai portfóliójába. Azért választott minket az Emerson, mert szakmailag és technikailag világszínvonalúnak ítélt meg minket.

IMG_3328

Hangsúlyozta: az őszre elkészülő új üzemcsarnokban, amely 10.500 négyzetméter területtel egészíti ki az Emerson jelenlegi telephelyét, nemcsak gyártás, hanem komoly fejlesztés is zajlik majd, hiszen fejlesztési központként Eger lesz a felelőse a cég pneumatikus henger gyártásának.

A bővítéssel az egri telephely az Emerson nagyobb gyártóegységeinek egyikévé is válik és a cég mintegy 200 új munkahelyet hoz létre, a toborzás már zajlik, mérnöki, gyártási, logisztikai és egyéb pozíciókba keresnek szakembereket

– tette hozzá.

 

Az alapkőletételi eseményen részt vett Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere, dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamar elnöke. Az Emerson egri vezetőségével egy közösen egy időkapszulát helyeztek el az új épület alapzatában. A kapszula a vállalt értékeinek listáját, az épület fényképét, illetve a helyi napilap egy példányát tartalmazta.

IMG_3344

Az új üzemcsarnok részeként elkészül egy további egyszintes gyártó, logisztikai és raktározási terület, illetve egy kétszintes irodákat és kutatás-fejlesztési tesztlaboratóriumot magába foglaló épületrész.

 

Az új épület fenntartható, energiahatékony megoldásokkal készül, többek között LED világítást, a létesítmény fűtési szükségleteinek akár 25 százalékát is a megújuló energiával biztosítani képes hővisszanyerő rendszert, illetve olyan építészeti megoldásokat tartalmaz, amelynek maximalizálják a természetes fényt a mesterséges világítási igények csökkentése érdekében.

 

A 2021 februárjában kezdődött és várhatóan ez év szeptemberében befejeződő beruházás költsége mintegy 4 és fél milliárd forint.

IMG_3354

A cégről:


Az Emerson egri telephelyén AVENTICS márkanév alatt forgalmazott pneumatikai hengerek és szelepek készülnek, amelyeket az ipari auzomatizálás és haszonmgépjármű ipar széles körben használ fel.2020-ban az Emerson mintegy 520 munkavállalót foglakoztatott egri gyáregységében.

(Fotók: Keller Richárd)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló