2021. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

Bővíti gyárát Egerben az amerikai Emerson, 300 ember kaphat munkát

2019.11.30. 00:00

Lényegében egy teljes, új üzemegységet húznak fel.

 

Nagy fejlesztésre készül az egri Déli Ipari Parkban az Emerson Hungary Kft., az amerikai gépipari cég magyar leányvállalata a tervek szerint a jelenlegi üzemcsarnokát bővítené tovább északi irányban mintegy 11 000 négyzetméterrel. Ez lényegében egy komplett új üzem felhúzását jelenti. A fejlesztési szándék Eger Városképi és Környezetvédelmi Bizottsága ülésének előterjesztései között található meg, amelyet az Egri Napok szemlézett.

 

A rendelettervezet első számú mellékletének értelmében a bővítéssel 300 új munkahelyet teremt a cég.

 

 

További fejlesztések is történnek majd a gyár területén, például az új gyártócsarnokhoz kapcsolódóan, annak keleti oldalán kétszintes irodai-szociális rendeltetésű fejépület készül. Ezen felül a megnövekedő alapterületek és a dolgozói létszám bővülése miatt a térszíni személygépkocsi parkolóhelyek bővítése is szükséges.

 

Az új parkolót a tervezett bővítéstől északra, saját telken, de a termelési területtől kerítéssel elválasztva alakítják ki, a dolgozók ki és beléptetéséhez pedig kártyaolvasós forgókapus rendszer készül. Ez az új parkoló a Bánki Donát utcai közterületről egy újabb telephely-csatlakozásként kialakítandó behajtón át lesz megközelíthető.

 

(Kép forrása: Egri Napok) 

 

Magyar csapat a Pneumobil Verseny győztese

Az BME Műszakik AiR-115 Team nyerte meg az „AVENTICS legjobb Pneumobilja" díjat, vagyis az előző évhez hasonlóan magyar mérnökhallgatók szerezték meg az első helyet az egri Érsekkertben. Az Emerson-csoport által rendezett XII. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyen idén hét ország 38 csapata állt rajthoz május 9-11. között. EGER, (2019. május 11.)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló