2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

Gál Judit az uniós pénzből vett házáról: „Bűnügynek számít? Lopásnak?”

2019.11.30. 00:00

Az egri önkormányzati képviselő hosszasan reagált arra az írásunkra, amelyben bemutattuk, hogyan kapott uniós és állami támogatást házvásárlásra.

 

Szombaton írtunk egy cikket arról, hogy az egri fideszes önkormányzati képviselő, Gál Judit egy uniós pályázat jóvoltából vehetett magának egy házat Eger belvárosában. A helyi politikus a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Mikrovállalkozások fejlesztésére kiírt keretből jutott közpénzhez, mint egyéni vállalkozó. A szerződést Gál Judittal a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. kötötte meg.

 

 

Gál Judit – a hivatalos támogatói okirat szerint – ingatlanvásárlásra 9,815 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, illetve ugyanekkora összegben támogatott, nagyon kedvező kamatozású hitelhez is jutott. Ehhez kellett hozzátennie 2,18 millió forint önrészt, így a beruházás teljes költsége 21,81 millió forint volt. A támogatás jelentős része uniós pénzből érkezett, a maradékot a nemzeti költségvetésből pótolta ki az állam.

Uniós támogatásból vett magának egy házat Egerben az egyik egri fideszes önkormányzati képviselő

Gál Judit 19,6 millió forintot kapott, ebből és egy kis önrészből vett egy ingatlant a belvárosi Sóház utcában. A portálunkhoz került dokumentumok szerint Gál Judit egri önkormányzati képviselő még 2013-ban kért és kapott pályázati pénzt az államtól. A fideszes politikus a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Mikrovállalkozások fejlesztésére kiírt keretből jutott közpénzhez, mint egyéni vállalkozó.

 

A cikkben bemutattunk még néhány fotót az ingatlanról és néhány részletet a támogatói okiratból. Megjegyzést semmihez sem fűztünk, nem minősítettük az esetet, az objektív tények felsorolása azonban kihozta a sodrából Gál Juditot. A képviselőtől több üzenetet is kaptunk, majd telefonon is kereste portálunk főszerkesztőjét. Sok mindent mondott és írt, egyebek közt nem is annyira burkolt fenyegetést, miszerint az Egri Ügyeknek elnézést kell kérni tőle és mindent meg kell tenni azért, hogy az általunk végzett hitelrontást helyre hozzuk. A képviselő asszonynak elmondtuk, hogy természetesen lehozzuk, ha van mondandója az ügyhöz, ennyit tudunk tenni.

 

Kaptunk tőle egy levelet nem sokkal éjfél után, de azt követően sms-ek is jöttek, amelyekben egyebek közt az is szerepelt, hogy nyugodtan alszunk és hasonlók. Sok mindent gondolunk arról, hogy egy közszereplőnek hogyan kell kezelnie az ilyen helyzeteket, de ezt egyelőre megtartjuk magunknak, első körben álljon itt Gál Judit hivatalos reagálása teljes egészében, változtatás nélkül.

 

Egri ügy?....

 

Minden ember számára rémálom, a bűnügyi hírek részesévé válni. Így vagyok ezzel én is, habár ez a horrorisztikus élmény valósággá és megfoghatóvá vált egyik percről a másikra.

 

Amikor este szembesültem azzal, hogy bűnügyet követtem el, elkezdtem megretteni saját árnyékomtól és kutakodni elmémben, hogy mit követtem el életem elmúlt 56 évében, ami ilyen hírértékkel bír.

 

Tudom, hogy választások vannak, de az én személyem nem sokat segít sem Nyitrai Zsolton, sem a Fidesz-KDNP helyzetén.

Gondolkodtam erősen, milyen törvényt sértettem, hiszen a buszon sem tudtam lógni, mert a rossz közérzetemet elviselhetetlennek éreztem, inkább lyukasztottam s elmerengve figyeltem a buszon utazók életét. Igyekeztem mindig törvénytisztelő lenni, Magyarország törvényeit betartani, mert ilyennek neveltek vagy, mert ki tudná megmondani. Talán típus.

Avagy a munka, amire vállalkoztam!

 

A munka!

 

Szeretem megélni a Felsővárosi Óvodák szakmai sikerét, megéri látni a hallgatók érdeklődő szemét az óvodapedagógusi hivatás tanítása során, boldogsággal tölt el, ha a körzetemben valami megújul, elkészül, javításra kerül, elégedettséget érzek, amikor a vállalkozásomnak köszönhetően Eger turisztikájához hozzájárulok, jó érzés volt felállni éjfélkor az íróasztal mellől, amikor elkészült az óvodapedagógia tankönyv, hogy hallgatóimat segítsem e szép pálya elsajátításában, megtiszteltetésnek veszem, ha ismeretlenek is kérik a segítségemet.

 

Naivság? Nem ezen a földön élek?

 

Természetesen senki nem lehet büntetlen, én sem vagyok ez alól kivétel! Mit tettem?

Aztán szembesültem…

 

Minden ott kezdődött, hogy – hiú nőként – részt kívántam venni a nők szépítésében. Kiváltottam az egyéni vállalkozói „igazolványomat” és néhány munkatárssal, helységet bérelve elkezdtük az ígéretesnek tűnő, női szépítészetet.  Nem mondhatni, hogy a meggazdagodás útjának ígérkezett, de lehetőséget adott arra, hogy nyugodtan végezzem „politikai” és „tanult” munkámat, mert a szabad időmben igyekeztem egy kis pluszra szert tenni.

 

A vállalkozásomban megforduló vendégek bíztattak, keressek olyan pályázati lehetőséget, mellyel a vállalkozás sikeresebbé tehető.

 

Hát lássuk!

 

A pályázat engedélyezi, hogy a vállalkozást segítő helységet vásárolhasson a vállalkozó!

 

Feltétel!

 • a vállalkozásnak (ha megy, ha nem megy) 3 évig működnie kell
 • a vállalkozásnak alkalmazottakat kell foglalkoztatnia 2 éven keresztül min: 5 millió Ft erejéig (bér+járulék)
 • a vállalkozást fenn kell tartani 5 évig
 • a vállalkozásnak évente pontos (könyvelő által készített) beszámolót kell beadnia
 • a vállalkozásnak igazolnia kell, hogy van olyan értékű ingatlana, mely fedezetül szolgál, ha a vállalkozás nem prosperálna

Vívódtam, hiszen elég kemény feltételeknek kell eleget tenni, és ezt hitel nélkül nem lehet megúszni.

Hitel?

 • A felvett hitel dupla ingatlanértékével kell rendelkezni
 • A hitel 10 év 8,9%-os kamattal
 • A hitel kifizetéséig az ingatlan a hitelt nyújtó tulajdonában van

 

Megéri? Mi van, ha tönkre mész? Nem működik a vállalkozás? Nem akarnak a nők szépülni? Jobb a konkurencia?

Családi kupaktanács! Feltenni mindenem? Az anyai örökségemet is?

Feltenni! Mi segítünk!- mondta a család!

Munkahelyem is van, abból meg tudok élni nyugtattam magam.

Akkor pályázatíró, jó pályázat, olyan, ami a jövőbe mutat.

Megkeresni a helyet,

 • ahová átjönnek a vendégek
 • könnyen elérhető
 • komfortosabb
 • a vállalkozás profilja szélesedhet

S jött a valóság:

 • a felújítás a tervezettnél többe kerül
 • a vállalkozás minden épületére biztosítás
 • a bérek kifizetése bevételtől függetlenül szükséges
 • a vendégek nem jönnek át az új helyre
 • újabb vendégkör kiépítése
 • a megemelkedett adózás (iparűzési, iparkamarai, idegenforgalmi, dupla ingatlan adó)
 • további hitelek felvétele

Mikor a jövedelmem nagy részét a hitelekre, adókra kifizettem, átkoztam a percet mikor ebbe az UNIÓS PÁLYÁZATBA belementem.

DE.. szerencsém volt:

 • édesapám sokszor kisegített
 • a gyermekeim mindent megtettek, hogy önállóak legyenek
 • a tudásomnak köszönhetően sokat dolgozhattam képzésekben
 • s pár év után felismertem, hogy Egerben a turisztikának van jövője és a vállalkozásomat arra alapozzam

Sok év után, mára már, nem bántam meg. Még sokat kell dolgoznom, hogy a jelenleg fennálló hiteleimet kifizessem, de a pályázatnak köszönhetően

 • tudtam embereket foglalkoztatni és a megélhetésüket segíteni
 • volt egy „dolgozóm”, (egykori jobbikos,) akinek halála előtti években tudtam némi megélhetést biztosítani (bajtársak, ti hol voltatok? )
 • van jövőképem, lehetőségem
 • vannak céljaim
 • van munkám, amiből a hiteleket és az egyéb közterheket tudom fizetni

Hogy a pályázatból még annyi sem jött be, amennyit dolgoztam benne?

Nem keserít el! Valóban szerencsés vagyok, mert volt olyan alapom (ingatlan, családi támogatás ) mely segítette az utamat és amit dolgoztam s ezután is  dolgozom benne azt szívesen teszem.

 

Bűnügynek számít? Lopásnak?

 

Szerintem csak kampányfogásnak!

 

Amiért ez az írás megszületett!

Szeretnék a munkatársaim, barátaim, ismerőseim, kedvelőim és nem kedvelőim szemébe nézni

 

Köszönöm, hogy elolvasta.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló