2022. október 6., Brúnó Renáta

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri csillagok sétánya #sike andrás

Felavatták Sike András olimpiai bajnok birkózó csillagát Egerben – FOTÓK

Barna Benedek 2021.10.16. 08:16

Újabb díszkővel gazdagodott az Egri Csillagok Sétánya.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Sike András olimpiai bajnok birkózó, a kötöttfogású válogatott vezetőedzője kapta a hatodik csillagot az Egri Csillagok Sétányán.

sikeandrás3

A díszkő pénteki avatásán az ünnepelt "hihetetlenül nagy megtiszteltetésnek" nevezve az elismerést, úgy fogalmazott: máig egrinek érzi magát és a hevesi megyeszékhelyt tartja otthonának, ahonnan csak dolgozni jár Budapestre. Soha nem szakadt el szülővárosától, ahol nem csupán sportpályafutása indult, de ahová ma is példaképek, barátok egész sora köti – írja az MTI.


Az egri és a ferencvárosi birkózóklub mindig is a "szívem csücske" lesz – jelentette ki Sike András, hozzátéve: bízik abban, hogy edzőként a jövőben is tudja segíteni a magyar birkózósportot és ezáltal képviselni Egert.

sikeandrás

Az eseményen Forgó János, a házigazda Eger Sikeréért Egyesület elnöke közölte: a város olimpiai bajnok vízilabdázói után Sike András az első sportoló, aki csillagot kapott a sétányon.

 

A hat díszkőből így már kettőt avattak helyi születésű sportolók tiszteletére, ami arról árulkodik, hogy "Eger nemcsak a vízben, de a szárazföldön is kiválóan teljesítő sportolók városa" – jegyezte meg. Az ünnepeltet méltatva elmondta: Sike Andrást szoros kötelékek fűzik Egerhez, és az év eleje óta az Eger Sikeréért Egyesületnek is aktív tagja.

sikeandrás2
Forgó János emlékeztetett: az Egri Csillagok Sétányát az egyesület és a megyeszékhely önkormányzata közösen hozta létre azzal a szándékkal, hogy a munkásságukkal, életművükkel a város fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez hozzájáruló egrieknek örök emléket állítson.

A 2018 novemberében, az Érsek utca Dobó tér felőli végén felavatott sétányon az elmúlt években Kovács Kati énekesnővízilabdás olimpikonokTörőcsik Mari színművésznő és dr. Ringelhann György, Eger szabadon választott polgármestere kaptak csillagot. Legutóbb pedig idén szeptemberben avattak díszkövet, Tordai Teri Kossuth és Jászai Mari díjas színésznő tiszteletére. 

(Képek forrása: Eger Sikeréért Egyesület Facebook-oldala)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló