2023. október 1., Malvin

Eger ügye

Ezzel a kisfilmmel próbáljuk Egerbe visszacsábítani a külföldi turistákat – VIDEÓ

2019.11.30. 00:00

Reméljük, hogy meghozza a kedvüket.

 

Már közhely, hogy a koronavírus-járvány miatt durván megcsappant az Egerbe és környékére látogató külföldi turisták száma, így valószínűleg nagyon jól jön az a Magyar Turisztikai Ügynökség által készített kisfilm, amelyet külföldi országokban is megpróbálnak terjeszteni.

 

Közleményében az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. azt írta, a Magyar Turisztikai Ügynökség folyamatosan készít imázsfilmeket a kiemelt turisztikai desztinációkról, Eger térségéről pedig az elmúlt napokban jelent meg WOW Hungary - Eger region címmel a már említett videó.

 

A koncepció alapja, hogy a régió turisztikailag leginkább meghatározó települését - esetünkben Egert - középpontba helyezve hívják fel a figyelmet a Mátra-Bükk különleges látnivalóira. 

 

 
A forgatás 2019-ben történt (emiatt egy vágókép erejéig felbukkan az éppen nem üzemelő egri óriáskerék is a filmben - a szerk.), az előkészületekben, a helyi statiszták toborzásában az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. is szerepet vállalt. A rögzített anyagokból a későbbiekben egy őszi összeállításra is számíthatunk.
 

"A júliusi-augusztusi hónapokban Eger turizmusa ismét csúcsokat dönt, bízunk benne, hogy ez a fantasztikus imázsfilm is segít abban, hogy az év hátralévő hónapjaiban hasonlóan kedvelt legyen városunk és térsége." - írták.

 

Több magyar nyaral itthon idén, Eger pedig a legnépszerűbb belföldi turistacélpontok között van

A Balaton, a Tisza-tó és Sopron mellett városunk vonza a leginkább a hazai utazókat és hosszúhétvégézőket. Tíz százalékkal emelkedtek a magyar szállodák árai, és a magán szállásadók is drágábban adják ki apartmanjaikat, vendégházaikat, mint tavaly - számolt be róla az ATV Híradója. Ennek ellenére már szinte teljesen megteltek a balatoni szállások az augusztus 20-i hosszú hétvégére.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló