2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#berecz mátyás #előválasztás #ellenzék #jánosi zoltán #vita #képviselőjelölt

Ellenzéki előválasztás: az egri képviselőjelöltek is vitáznak

Barna Benedek 2021.09.03. 13:19

A vitát a helyszínen is lehet majd követni, de emellett lesz online közvetítés.

 

Az előzetes bejelentéseknek megfelelően az ellenzéki előválasztásnak Egerben két indulója lesz: Berecz Mátyás (DK, Jobbik, LMP, Liberálisok) és Jánosi Zoltán (Momentum, MSZP, Párbeszéd). Nekik a regisztrációt követően 400 ajánlást kellett összegyűjteniük, ami mostanra mindkettőjüknek sikerült is: Berecz Mátyás a közösségi oldalán jelentette be, hogy a jelöléshez szükséges ajánlások többszöröse gyűlt össze, Jánosi Zoltán pedig az Egri Ügyek kérdésére elárulta, hogy neki is megvan már a szükséges számú aláírás.

 

Maga az előválasztás majd szeptember 18-26. között lesz, de addig még találkozhatunk az utcán ellenzéki aktivistákkal, és a napokban lesz egy képviselőjelölti vita is.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Gulyás Márton nevével fémjelezett, baloldali Partizán YouTube-csatorna nemrég bejelentette, hogy szeptember 6-a és 25-e között 32 választókerületben terveznek előválasztási vitákat. Listájukon szerepelt a Heves megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerület, azaz Eger és környéke is.

eloval-
Kép forrása: Az esemény Facebook-oldala

Időközben már nyilvánosságra hozták a vitasorozat pontos menetrendjét is, így kiderült, hogy

az egri választókerületben szeptember 8-án, szerdán 17.00 órától vitázhat Berecz Mátyás és Jánosi Zoltán.

A helyszín a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központ (3070 Bátonyterenye, Molnár Sándor út 13.) lesz. Az egyórásra tervezett esemény ingyenes, de aki szeretné élőben nézni a vitát, annak regisztrálnia kell (ezt IDE KATTINTVA lehet megtenni, amíg van hely). Emellett a szervezők azt is jelezték, hogy a helyszínre csak érvényes védettségi igazolvánnyal engedhetnek be. (A helyszínválasztással kapcsolatban Jánosi Zoltán a Facebookon azt írta, két vita felvétele és közvetítése megy le egy nap, amit a stáb csak úgy tud megoldani, ha mindkettő egy helyen lesz, ezért kell Nógrádban vitázniuk.)

 

Ugyanakkor a partizán szervezte előválasztási vitákat élőben lehet követni a Partizán Youtube-csatornáján, a 444 Facebook-oldalán, az elovalasztas22.hu vagy a hamarosan induló 444.hu/partizan oldalakon.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek szintén fognak vitázni, erről bővebben egy korábbi cikkünkben írtunk.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló