2022. augusztus 18., Ilona

Eger ügye

#eger #berecz mátyás #előválasztás #ellenzék #ellenzéki összefogás #jánosi zoltán #szavazás

Előválasztás: Eger belvárosában is állítanak fel szavazósátrat szeptemberben

Barna Benedek 2021.08.04. 17:49

Ősszel lehet majd szavazni arra, hogy ki legyen a Heves megyei 1-es választókerület közös ellenzéki képviselőjelöltje 2022-ben.

Kedden három ellenzéki párt települt ki stanndal az egri Kis-Dobó térre, hogy felhívjék a figyelmet az ősszel esedékes előválasztásra, amelynek nyilvántartásba vételi szakasza (azaz az indulni kívánók már jelentkezése) július végén indult. Az eseményen jelen volt Berecz Mátyás (DK, LMP, Jobbik) és Jánosi Zoltán (Momentum, MSZP, Párbeszéd), a két helyi előválasztási képviselőjelölt is, akiknek augusztus 23. és szeptember 6. között 400 helyi ajánlást kell majd megszerezni az induláshoz.

 

Míg az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet két fordulóban választják meg a pártok, a választókerületi jelöltekről egy fordulóban döntenek majd, idén szeptember 18. és 26. között. A kormányfőjelöltek előválasztásának második fordulójába már csak a legtöbb szavazatot kapott három jelölt juthat tovább, közülük október 4. és 10. között lehet majd választani.

 

Az előválasztások győztesei mögé aztán a teljes elenzék be fog állni minden választókerületben, így Egerben és környékén Berecz Mátyás vagy Jánosi Zoltán lesz majd a közös jelölt, aki a Fidesz-KDNP színeiben induló dr. Pajtók Gábor ellen állhat ki 2022-ben.

 

Az egri ellenzéki megmozduláson a helyi politikusok mellett Varju László, a DK országgyűlési képviselője is részt vett, aki a TV Egernek nyilatkozva elmondta: szeptember 18-tól Eger belvárosában is felállítanak majd egy szavazósátort.

 

Az előválasztáson egyébként lehetőség lesz internetes szavazásra, és azok a 17 évesek is voksolhatnak majd, akik a 2022-es országgyűlési választásokig betöltik a 18. életévüket.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló