2023. február 5., Ágota Ingrid

Eger ügye

#eger #egri termál- és strandfürdő #bontás

Elbontják az egri strand egyik leglehangolóbb épületét – FOTÓK

Keller Richárd 2021.04.29. 15:36

A romos épület ledózerolása csaknem 10 millió forintba kerül az önkormányzatnak, helyén később fabódékat állítanak fel.
Vannak olyan tájsebek a városban, amikkel hosszú évtizedek óta semmit nem kezdtek elődeink, a volt strandétterem pont ilyen, több mint egy évtizede rontja az egri strand képét – mondta Mirkóczki Ádám csütörtökön a strandon tartott sajtótájékoztatón.
IMG_3372
Eger polgármestere közölte: bár szűkösek az anyagi forrásaik, mégis lebontják a romos épületet, és a helyén az Eger Adventről és az Egri Bikavér Ünnepről ismert fabodékat állítják fel. Ezzel újabb szolgáltatásokat nyújtunk a strandolóknak, illetve az Eger Termál Kft.-t újabb bevételhez juttatjuk, fogalmazott.
 
Mirkóczki kiemelte: az előző városvezetés rossz szokásával is szakítottak és külső vállalkozás helyett önkormányzati céget, a Városgondozás Kft-t bízták meg az épület lebontásával.   
IMG_3359
Juhász Géza, a Városgondozás ügyvezetőjének ígérete szerint a strand nyitása előtt egy nappal, május 13-án már nyoma sem lesz az egykori strandétteremnek.
Örül a felkérésnek, mert az ilyen jellegű megbízások 110 munkatársuk állását biztosítják folyamatosan, tette hozzá.
IMG_3366
Beresnyák Gyula, az Eger Termál ügyvezetője elmondta: fél éve tervezik az épület elbontását, amely nemcsak rontja az összképet, de komoly veszélyforrás is. Annak eltűnésével újabb vállalásuk teljesül: még szebbé, esztétikusabbá teszik a strand területét.
 
(Fotók: Keller Richárd)
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló