2022. december 7., Ambrus

Eger ügye

#újság #egri hírlap

Egri Hírlap néven új, ingyenes lapot kezdenek terjeszteni

Nagy Donát 2021.10.06. 10:52

Bár a nyomtatott lapok olvasottsága rohamosan esik, Rogán Antal barátja most mégis belevág, még a választások előtt.

A Media1 információi szerint a Pesti Hírlapot és a 168 Órát, valamint az ELLE és az ELLE Decoration című magazint is tulajdonló, a sajtóban Rogán Antal barátjaként is ismert Schabi Michaeli (Schabtai Michaeli) üzletember és Milkovics Pál közös vállalkozása új helyi médiumok elindítását tervezi még a közeljövőben, tehát még az országgyűlési választásokat megelőzően.

A célzott városok listáján pedig Eger is szerepel, azaz Egri Hírlap néven fog megjelenni az újság.

Az új lapokat a Pesti Hírlap mintájára tervezik elindítani, vagyis a Pesti Hírlaphoz hasonlóan ingyenesen lesznek elérhetők az olvasók számára, a lapok finanszírozását hirdetési bevételekből képzelik el. Az újságokban lesz központi (országos, tehát valamennyi lapban megjelenő) és kifejezetten az adott városok lakóinak szóló helyi tartalom is.

newspapers-444447_1280
Fotó: Pixabay

A Media1 úgy tudja, hogy az említett printlapok akár már a közeljövőben elindulhatnak, tehát még a 2022 tavaszi országgyűlési választásokat megelőzően.

 

A cikk szerint a vidéki újságok elindítása azért érdekes, mert Magyarországon jelenleg a megyei-regionális lapok mind a kormánypárti KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) / illetve a Mediaworks nevű médiaholding alá tartoznak (például Fejér megyei Hírlap, Vas Népe, Napló stb.). A megyei lapok példányszáma folyamatosan esésben van, ami arra utal, hogy üzletileg egyre kevésbé érdemes ezeket megjelentetni, de politikai hasznuk is folyamatosan csökken, így hosszútávú fenntarthatóságuk egyre kérdésesebb.

 

A KESMA / Mediaworks egyébként nemrég néhány olyan városban, ahol a Fidesz rosszul szerepelt az önkormányzati választásokon, ingyenes propagandalapokat indított City néven.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló