2021. június 24., Iván

Eger ügye

#eger #fidesz #propaganda #city7

Ellepte az egri postaládákat az új, fideszes propagandalap, a City7

2021.03.28. 14:16

A kiadvány a Heves Megyei Hírlap oldalhajtása. A tartalom sem okozott meglepetést, hiszen mindent megtudhat belőle egy, a városa és környezete iránt roppant érdeklődő, kiegyensúlyozottságra vágyó állampolgár. Ja, mégsem.

A napokban kezdték el terjeszteni, azóta pedig már valószínű minden egri háztartás megkapta a City7 nevű új fideszes propagandakiadványt. Az újság híre megelőzte magát a nyomtatott formát, már egy ideje kiderült, hogy elsősorban az ellenzéki nagyvárosokat célozta meg a propagandakiadvánnyal a Fidesz. A lap kiadója az a Mediaworks, amit évekkel ezelőtt olvasztottak be egy országos klaszterba, de előtte Mészáros Lőrinc érdekeltségeként készülhettek fel a totális propagandalétre.

 

IMG_20210328_120956

 

A friss és ropogós egri kiadvány is kiválóan illeszkedik abba a retorikába, amely alapján működik a közpénzzel kitömött, fideszes médiahálózat. A központilag összerakott propagandaanyagok sok mindenre érzékenyek, de a hitelességre és sokszor a valóságra nem, de ez már nem különösen meglepő. A lényeg, hogy Brüsszel gonosz, a baloldal meg a vírus pártján van. Nem kicsit, nagyon.

 

IMG_20210328_121048

 

A helyi témájú cikkek a megyei lap nyomtatott vagy online formátumában megjelenő cikkek átmásolása, kisebb módosítása és betördelése. Szerencsére egri fideszes politikusok se maradnak ki a lapból, de a házak közé rekedt őzike, az egyetem fenntartóváltása és egy kis parkolási téma is belefért.

 

IMG_20210327_122230

 

A lényeg, hogy az egri állampolgároknak még egy okuk van arra, hogy kiüljenek a teraszra egy napos délután, lapozgathatják új kedvenc újságjukat, és büszkén konstatálhatják, hogy bizony megéri az adóforintjaikat is erre költeni. Azok az újságírók, akik pedig a nevüket adják ehhez, és majd ahhoz a hardcore-abb verzióhoz, amellyel minden bizonnyal a választások előtt lepnek meg minket, már csak haloványan emlékezhetnek arra, amikor lapzárta előtt azon vitatkoztak, vajon egy-egy cikkük kellően hiteles-e, vagy amikor elégedetten zártak egy napot, mert büszkék voltak arra, hogy ugyan kellett kompromisszumokat hozniuk, de mégsem lehetett azt mondani, hogy pártpolitikai elvek mentén, a tények ellen dolgoznának. Az újságírók, akik sokszor büszkék voltak előző este a másnap megjelent lapjukra. Ne folytassuk, ők már rég nem azok az újságírók, még ha ezen meg is sértődnek. De legalább van City7.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló