2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#labdarúgás #eger se

Egri foci: hol lesz az ügy vége?

Csarnó Ákos 2022.12.05. 15:30

Még mindig nincsenek válaszok.

 

Korábban írtunk arról, hogy az Egri Labdaqrúgó Sport Kft. körül több furcsaságot vettünk észre. Nemcsak a Felsővárosi Sportteleppel kapcsolatban, de az ESE vezetésénél is belefutottunk olyan kérdésekbe, amikre a mai napig nem kaptunk választ.

 

A pálya ügyében – hátrahagyott építési törmelékek, világítás hiánya, szerződések, költségek – egy hete feltett kérdéseinkre nem kaptunk választ, mint ahogy Vitányi László klubvezető ügyeiben elküldött kérdéseinkre se. Így egyelőre csak azokat az információkat tudjuk megosztani olvasóinkkal, amiket mi találtunk.

 

Információink szerint Vitányi László a rendőrség állományában áll. Ezt tőle és a rendőrségtől is megkérdeztük (a rendőrség szóban nem adott tájékoztatást, így arra a válasz email-re is várunk). Ezzel csak az lenne a probléma, hogy ha Vitányi valóban rendőr, akkor a jogszabályoknak megfelelően nehezen lehetne gazdasági szervezet ügyvezetője, így a saját focisuliját – ami egy kft. – sem vezethetné.

 

Azt is szerettük volna megtudni, hogy a Garvittax Focisuli Kft. használja-e az Eger SE kisbuszait, valamint használ-e az Eger SE-ben leigazolt gyerekeket Borsod megyei MLSZ rendezvényeken? Ugyanis ha a szülőknek kellene megfizetni az utazási költségeket miközben a Borsod megyei mérkőzésekre az ESE buszával utaznak más csapatok az súlyos ellentmondást jelentene. Választ egyelőre nem kaptunk.

 

Mint ahogy arra a kérdésre sem, hogy az ESE-ben focizó gyerekek úgy kerültek-e feltüntetésre, mintha saját klubjában játszanának. Ha ez igaz, akkor ezzel megtévesztené a Borsod megyei MLSZ-t és jogtalan Tao forrást hívna le. Ráadásul úgy, hogy a Garvittax Focisuli Kft.-t 2021/22- es bajnokságból kizárták.

 

 

Az egyik TAO pályázat támogatási igénye 5 152 586 Ft, a másik 6 294 234 Ft összeget tesz ki.

 

A társasági adó (tao) olyan jövedelemadó, amelyet a tevékenységből származó jövedelem alapján az a belföldi és külföldi illetőségű személy fizet, aki jövedelem- és vagyonszerzésre irányuló, vagy ezt eredményező gazdasági tevékenységet folytat. Hazánkban jellemzően nagyobb cégek a kiemelt sportokra „ajánlják fel” ezt az összeget.

 

Az ESE, mint klub 25 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást kap Eger MJV Önkormányzatától. Ebben kifejezetten utánpótlás edzői bérekre, személyi költségekre, utazási költségekre, gépjárműfenntartás költségeire, szállás és étkezési költségre, képzési költségre, épületfenntartási és karbantartási költségekre lehet a vissza nem térítendő támogatást fordítani – több szülő viszont arra panaszkodott, hogy ennek ellenére sincs pénz gyermekek utaztatására, versenyeztetésére, ők maguk viszik gyerekeiket a helyszínekre.

 

 

Az ESE körüli furcsaságok közé tartozik, hogy a klub és az önkormányzat között 15 évig együttműködési kötelezettség áll fenn és a sportteleppel kapcsolatos hasznosítási megállapodást már rég be kellett volna terjesztenie a polgármesternek a közgyűlés elé.

 

Egyelőre ez nem történt meg, marad a hatalmas zavar az ESE körül.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló