2024. június 19., Gyárfás

Eger ügye

#egerplusz #eger #wigner jenő középiskola #kadét program

Ismét sikeres tanévet zártak az egri Wigner Jenő Középiskola kadétjai

Barna Benedek 2022.06.10. 14:37

Több versenyen is szép eredményeket értek el a wigneres diákok, így koronázták meg az iskola idén tízéves kadétprogramjának jubileumát.

 

A 2021/2022. tanévben ünnepelte a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium a kadétprogramjának tizedik évfordulóját, ugyanis az intézmény 2011-ben csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz. A jubileumot az előző tanévhez hasonlóan számos eredménnyel koronázták meg a kadétok – számolt be a portálunkhoz is eljuttatott közleményében az egri iskola.

 

2021. szeptember 14-15-én Komáromban rendezték meg a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium "1000 év katonái" elnevezésű országos versenyét, ahol az iskola csapata (Burg Ádám, Gutschker Alex, Kosztik Kristóf, Major Kristóf, Orosz Timót, Szilágyi Szabolcs, Szűcs Dávid Gyula) I. helyezést ért el.


2021. október 1-jén, Pákozdon megrendezett Országos Járőrversenyen az iskola csapata (Csík Levente, Juhász Buda, Kerek Krisztián, Révész Krisztofer) IV. helyezést ért el, a lövészet versenyszámban I. helyen zárt.


2021. október 13-án az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjén az iskola 1. csapata (Bacsó Dániel, Borók Dániel, Kerek Krisztián, Végh Máté) I. helyezést, a 2. csapat (Báder Béla, Csáki Máté, Csík Levente, Dudás Dominik) III. helyezést ért el.

OHV megyei döntő
A wigneresek a Haditorna verseny megyei döntője után.

 

A 2022. április 12-15 között Balatonakarattyán megrendezett Országos Haditorna Verseny döntőjében a Wigner képviselte Heves megyét. Az iskola csapata (Bóta Milán, Csík Levente, Kerek Krisztián, Végh Máté) szoros versenyben II. helyezést ért el. A „Laser Run” versenyszámban elért I. helyezésükért különdíjban részesültek.

OHV döntő
Az országos döntőben szépen teljesítő egri kadétok.

2022. április 26-án került sor a Magyar Hadtudományi Társaság "Hadtudomány ifjú tudósa" pályázatíró versenyének eredményhirdetésére, ahol Major Kristóf és Orosz Timót dolgozata országos I. helyezést ért el. A Társaság pályázatíró versenyén 2017 és 2022 között minden évben Wigneres kadétok végeztek az első helyen.

MHHT díjátadó
2022. május 18-án a 9-10. évfolyamos kadétok részt vettek a Toborzó Emlékfutás egri programjában: a Dobó téren alaki bemutatót hajtottak végre. 
A Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolák között zajló Honvéd Kadét Kupa versenysorozatot a 2021/2022. tanévben az V. helyen zárták a Wigneres kadétok.

 

 

(Fotók: Wigner Jenő Középiskola)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló