2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#egerplusz #eger #wigner jenő középiskola

Kadétsikerek: eredményekben gazdag tanév áll az egri Wigner Jenő Középiskola diákjai mögött

Barna Benedek 2021.07.28. 18:17

Országos és nemzetközi versenyen is szépen teljesítettek az egri kadétok.

 

A Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium egy évtizede vesz részt a honvédelmi és hazafias nevelést célzó Honvéd Kadét Programban. Ez idő alatt számos megyei és országos eredményt értek el a Wigner kadétok. A 2020/2021. tanévben a pandémiás helyzet ellenére is több megmérettetésben vettek részt, melyeken komoly sikereket arattak – számolt be az egerhirek.hu az intézmény közlése nyomán.

 

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által meghirdetett „1000 év katonái” elnevezésű országos verseny első fordulóját megnyerte az intézmény 11/K osztályos tanulóiból álló csapata.

 

A Magyar Hadtudományi Társaság „A hadtudomány ifjú tudósa” elnevezésű 2019. és 2020. évi országos, meghívásos pályázatíró versenyén Gergely Dominik és Gulyás Simon 12.K osztályos tanulók dolgozata minkét alkalommal első helyezést ért el. A díjátadó ünnepségre június 29-én került sor. A versenyt egyébként 2017 óta minden évben a Wigneres kadétok nyerték.

 

 

Az Országos Haditorna Verseny megyei fordulóján az intézmény csapatai az első, a második és hetedik helyezést érték el, így a Wigner kadétok képviselték Heves megyét az országos döntőn július 12-15. között Balatonakarattyán. Az Országos Haditorna Verseny döntőjével együtt rendezték meg az International Cadet Cup elnevezésű nemzetközi kadét versenyt is.

 

Az iskola egyik csapata (Borók Dániel, Burg Ádám, Kerek Krisztián, Révész Krisztofer) az Országos Haditorna Versenyen harmadik lett.

 

 

Míg a másik csapat (Csáki Máté, Gutschker Alex, Kotaul Rajmund, Végh Máté) az Internatoinal Cadet Cup versenyen hetedik helyezést ért el.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló