2021. május 6., Ivett Frida

Eger ügye

#egerplusz #eger #nyitás #teraszok

"Kicsit óvatosak vagyunk, de örülünk" – egri vendéglátósok nyilatkoztak a terasznyitásról (VIDEÓ)

2021.04.26. 19:03

A kiülni vágyók és a teraszok üzemeltetői is nagyon várták már a lazítást.

Április 24-én, szombaton újra kinyithattak a vendéglátóhelyek teraszai, egészen este fél 10-ig fogadhattak vendégeket. A lazítás nyomán – ahogy arról portálunk is beszámolt – a hétvégén Eger belvárosába is visszatért az élet.

 

A TV Eger hétfőn riporttal jelentkezett a terasznyitásról, amelyben vendégeket és vendéglátósokat egyaránt megszólaltattak. Míg a teraszokra kiülők a bezártságból való szabadulásnak örültek, az üzemeltetők annak, hogy végre ismét munkába állhattak.

 

"Jó újra veletek" – olvasható a dolgozók üzenete a Senator-ház falán. A vendéglátóhely üzemeltetője, Cseh Andrásné a tévének nyilatkozva hansúlyozta, hogy fokozottan figyeltek a higiéniára, mindent fertőtlenítették, és a vendégeiknek is tettek ki fertőtlenítőszert, a munkatársaik pedig mind maszkban vannak.

 

A riportban elhangzik az is, hogy vannak olyan vendéglátóegységek, amelyek a turisták hiánya miatt leginkább a hétvégi forgalomban bíznak, éppen ezért a kiszállítást is tovább folytatják.

Jó érzéssel tölt el bennünket, de azért azt el kell mondjam, hogy nem felhőtlen ez az öröm. Ez nem egy olyan nyitás, hogy innentől kezdve minden rendben van. Azért még itt vannak korlátozások, nincs minden probléma megoldva, úgyhogy kicsit óvatosak vagyunk, de örülünk már azért, hogy tudunk dolgozni kicsit normálisabban

– fogalmazott Szabó Zoltán, a HBH Sörház és étterem üzemeltetője.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló