2022. május 27., Hella

Eger ügye

#eger #tűzoltók #gárdonyi géza színház #gyakorlat

Egy időre a lánglovagoké volt a színpad: tűzesetet szimuláltak az egri színházban (FOTÓK)

Barna Benedek 2021.07.29. 12:58

Újabb szituációt gyakoroltak el, ezúttal a helyi teátrum épületében.

 

Az egri és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók taktikai és gyakorlati felkészültségüket mutatták meg azon a szerdai gyakorlaton, melyet az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezett az egri színházban – számolt be a megyei katasztrófavédelem.

A szimulált káresetnél a vasfüggöny mögött elektronikai meghibásodás miatt tűz keletkezett, melyet a tűzjelzők is jeleztek. A tűz keletkezésekor éppen főpróbát tartottak, közel ötvenen voltak az épületben, a jelzéskor elindultak a kijárat felé. A tűz terjedésekor a színdarabban használt pirotechnikai elemek is meggyulladtak, ezért a második feltételezés szerint a tűz a színpad fölött lévő padlásra is felkúszott. A létszámellenőrzéskor kiderült, hogy két ember még benn van a lángoló épületben, feltételezhetően a füsttől rosszul lettek és nem tudták elhagyni a színházat. 

IMG_20210728_092906-

A gyakorlat helyszínére a tűzjelző riasztását követően négy gépjárművel, több mint tizenöt tűzoltó vonult. A szervezők a tüzet villogó piros, a füstöt villogó kék fénnyel imitálták, a bajbajutott embereket pedig fabábukkal helyettesítették.

 

A beavatkozó állomány bevetési ruhában és teljes légzésvédelem használatával kezdte meg a feltételezett káreset felszámolását. A protokoll szerint eltűnt emberek keresése az elsődleges feladat, a felderítés során, a nézőtéren és a színpadon meg is találták a bajbajutottakat, mentőálarcot adtak rájuk, majd hordágyon kihozták őket a füsttel telítődött épületből és átadták a mentőknek.

IMG_20210728_093004

A tűz oltására vízsugarakat szereltek a vasfüggöny mögött, a padláson lévő tűzgócot pedig több oldalról oltották el. A gyakorlat során az épület közelében lévő tűzcsapok működését is ellenőrizték. Az tűzoltók számára rendkívül fontos a gyakorlás, ezért mindhárom szolgálati csoport részére rendszeresen szerveznek helyismereti foglalkozásokat, gyakorlatokat jelentősebb helyszínekre.

 

A mostani gyakorlat során megmutatták, hogyan avatkoznak be több szász fő befogadására is alkalmas épületben keletkezett tűzesetnél, a mentési csoport hogyan alkalmazza a számukra rendszeresített védőeszközöket és az eddig megszerzett tapasztalatok alapján hogyan kell a leggyorsabban segíteni a bajbajutottakon egy tűzeset során.

 

A gyakorlatról megosztott további felvételek az alábbi galériában lapozgathatóak (érdemes a fotókra rákattintantani, hogy az álló képek is teljes egészében megjelenjenek).

 #GALLERY_135#

(Fotók: Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló