2021. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

#eger #koronavírus #járvány #szennyvíz

Változik valami a járványfronton Egerben? – Ezt mutatja a szennyvíz

Barna Benedek 2021.05.11. 10:49

Ezúttal nem csökkenést jeleztek a vizsgálatok.

Május 3-9. között, a 18. héten a szennyvízminták többségét mérsékelt, az előző héthez képest enyhén csökkenő koronavírus-koncentráció jellemzi – számolt be kedden a Nemzeti Népegészsgügyi Központ.

 

A legtöbb vizsgált település, így Eger szennyvize is stagnáló tendenciát mutat, emelkedés csak az öt Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintájában mérhető, négy városban pedig csökkenés tapasztalható (Debrecen, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya).

 

A vírus örökítőanyagának koncentrációja Eger szennyvizében továbbra is mérsékelt. Mivel ennek ennek a koncentrációnak az esetleges emelkedése vagy csökkenése néhány nappal előre jelezheti a helyi fertőzésszámok változását, városunk esetében az előző mérések óta megállt csökkenés arra utal, hogy megtorpanhat a járvány visszaszorulása.

5-11-covid-szennyvíz

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló