2021. május 14., Bonifác

Eger ügye

#eger #koronavírus #járvány #szennyvíz

Több városban is romolhat a koronavírus-helyzet, de Egerben mást jósolnak a szennyvízadatok

Barna Benedek 2021.05.04. 10:38

Országosan megtörhet a járvány visszaszorulása, egyes településeken azonban nem várható a fertőzésszám növekedése.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn már elmondta, hogy a legújabb vizsgálatok alapján országos szinten megállt a koronyvarus-örökítőanyag mennyiségének csökkenése a szennyvízben. Időközben a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közölte honlapján a részletes adatokat, amelyek néhány napal előre jelezhetik a fertőzésszámok helyi változásait.

 

Mint írták, a 17. héten (április 26. és május 2. között) a legtöbb vizsgált város szennyvizét stagnáló tendencia jellemzi. Amíg Budapest északi és déli szennyvíztisztító ellátási területén, valamint Debrecenben és Szolnokon ismét emelkedett a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége, addig más településeken – Egerben, Kaposváron, Pécsett, Székesfehérváron és Tatabányán – csökkent.

 

Egerben így az eddigi emelkedett szint helyett már csak mérsékelt mennyiségről számoltak be, és a hevesi megyeszékhelyen a tendencia is csökkenő.

 

Az NNK arra hívja fel a figyelmet, hogy a járvány további alakulását erősen befolyásolja a lakosság tudatossága, a járványügyi megelőző szabályok pontos betartása és a védőoltás minél nagyobb számú felvétele.

05-04-covid-

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló