2023. március 30., Zalán

Eger ügye

#eger #rákóczi út #csőtörés

Csőtörés az egri Rákóczi úton: délutánig tarthat a munka és a forgalomkorlátozás

Keller Richárd 2021.06.30. 10:14

Az eset a Vízmű tájékoztatása szerint nem okozott ellátási zavart a városban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerda reggel az egri Rákóczi Ferenc úton, a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium előtt csőtörés történt. Az eset kapcsán megkerestük a Heves Megyei Vízművet, ahonnan Bárdos Zsolt üzemvezető főmérnök azt a tájékoztatást adta portálunknak, hogy egy 250 milliméter átmérőjű műanyag cső sérült meg, amely az északi vízműről a Hajdúhegy irányába továbbítja az ivóvizet, illetve a lakótelep ellátásában is jelentős szerepet tölt be. Ezen történt szerda reggel 6 óra 5 perckor meghibásodás.

 

A vízmű munkatársai fél órán belül kiszakaszolták a hibás részt, ez idő alatt nyomáscsökkenést lehetett érezni a környéken, de a főmérnök elmondása szerint senki nem maradt víz nélkül, ellátási zavar nincs a városban. A kiszakaszolás a Vallon utca és az Eger-patak közötti szakaszon történt meg. A hiba feltárása cikkünk írásakor is tartott, a kijavítása várhatóan a délutáni órákban történik meg. Addig Szarvaskő irányába félpályás útzár várható a Rákóczi úton. Az erre közlekedők fokozott figyelmét és türelmét kérik. Mivel a járdát is meg kell bontani, a gyalogosok a Neumann Gimnázium előtti zöld felületen közlekedhetnek. 

 

Bárdos Zsolt megerősítette portálunknak, hogy március végén is ez a cső sérült meg egy másik helyen, a mostani hibát a nagy szárazság, majd az azt váltó hétvégi esőzés miatti talajmozgás okozta. Hozzátette: a hiba elhárítása után a járdát is helyreállítják várhatóan jövő hétig.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló