2023. február 8., Aranka

Eger ügye

#egerplusz #eger #markhot ferenc kórház #adomány #ukrajna #kárpátalja

Másfél tonnányi adományt gyűjtöttek az egri kórház dolgozói a kárpátaljaiaknak

Barna Benedek 2022.03.09. 13:34

A napokban el is vitték Beregszászra.

 

Az egri Markhot Ferenc Kórház közössége a múlt héten 1,5 tonna adományt (szivacsmatracot, tartós élelmiszert, lisztet, higiéniai cikkeket, gyerekjátékokat és ruhaneműt) gyűjtött a kárpátaljaiaknak. A felajánlások becsült összértéke nagyjából 2 millió forint – számolt be az Egri Sztorik portál.

kárpátalja-adomány-markhot (2)

Az adományt pénteken dr. Peterdi Béla, az egri református közösség gondnoka és dr. Vácity József kórházigazgató vitték át a kárpátaljai területre, Beregszászra. A Kárpátaljai Református Egyházkerület központjában adták át Nagy Béla főgondnoknak.

kárpátalja-adomány-markhot (1)

Ahogy arról mi is hírt adtunk, utóbbi napokban Heves megyében is megmozdultak az önkormányzatok és a civilek, több gyűjtés is elindult az ukrajnai háború elől menekülők és a Kárpátalján élők megsegítésére.

 

Egerben az önkormányzat és a Karitász, valamint az egyetem kezdett adományokat gyűjteni, az egri Kárpátok Alapítvány pedig a testvérszervezeteivel együtt egy segélyalapot hozott létre

 

(Képek forrása: egrisztorik.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló