2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#eger #adomány #adománygyűjtés #háború

Az egri önkormányzat és a Karitász közösen segít a háborús menekülteknek

Nagy Donát 2022.02.26. 16:36

Adományokat várnak az érkező rászorulók részére.

Közös közleményben jelentette be Farkas Attila alpolgármester, valamint Árvai Ferenc igazgató, hogy együttműködési megállapodást köt egymással az önkormányzat és az Egri Főegyházmegyei Karitász.

 

 

Az egyre inkább eszkalálódó orosz-ukrán háború menekültjeinek megsegítése érdekében, valamint az esetlegesen Egerben menedéket kereső emberek, családok megsegítésére fognak most össze, akik a Kistályai úti munkásszállót fogják ideiglenes menekültszállóként birtokba venni.

 

Ez nagyjából 200 embert, azaz 50 családot jelent.


A Főegyházmegyei Karitász Központ Eger az együttműködés keretében vállalta, hogy telephelyein fogadja, gyűjti a zárt csomagolású tartósélelmiszereket, jó minőségű takarókat és gyerekjátékokat. Hangsúlyosan ezeket a típusú adományokat fogadják, mert erre van most a legnagyobb szükség.

Az adományokat Szaicz Leó utca 7. szám alatt (A Servita templom mellett), illetve a Szvorényi út-Árpád út sarkán a régi 5-ös iskola épületében várják, hétköznapokon 9:00-től 16:00 óráig.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló