2021. december 1., Elza

Eger ügye

#egerplusz #eger #kiállítás #agria park

Szobrokat, festményeket és baleset-megelőzési plakátokat is kiállítottak az Agria Parkban nyílt tárlaton

Barna Benedek 2021.11.11. 12:35

Rostás Bea Piros szobrász és Andreja Jovic grafikus alkotásaiból nyílt kiállítás.

 

A napokban nyílt meg Rostás Bea Piros szobrász és férje, és Andreja Jovic grafikus "A szabadság szabályai" elnevezésű kiállítása Egerben, az Agria Park galériájában. A tárlaton többek között láthatóak azok a plakátok is, amelyeket a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottságának felkérésére készítettek.

 

A megyei rendőrség prvenciós oldalának beszámolója szerint évről-évre keresik a megelőzés újabb lehetőségeit, ennek keretében kérték fel a házaspárt, hogy hat fő közlekedésbiztonsági problémával kapcsolatban (ittas járművezetés, mobiltelefon vezetés közbeni használata, gyorshajtás, elsőbbség a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, láthatóság, biztonsági öv használata) készítsenek egy-egy olyan roll-up installációt, amely ezekre hívja fel a figyelmet elsősorban vizuálisan. 

 

 

Mint a heol.hu írja, Andreja Jovic közúti balesetek elkerülését célzó plakátjait állították ki a galéria egyik oldalán, s ezekre a szemközti falról kacsintanak a feleség, Rostás Bea Piros festményei, melyek többsége férjét, Andreját ábrázolja. A galéria közepén pedig a Lábalattvalók, Bea szobrai kaptak helyet. A vidám hangulatú anyag szól éppúgy a szabadságról, mint a szabályok betartásának elengedhetetlen voltáról.

 

A tárlat december 9-ig megtekinthető.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló