2024. július 21., Dániel Daniella

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #kertész utca #fakivágás

Mirkóczki az egri Kertész utcai fakivágásokról: minden fejlesztés áldozatokkal jár

Barna Benedek 2021.07.23. 14:12

A polgármester a projektnyitó rendezvényen reagált a kritikákra.

 

Másfél évig fog tartani a Kertész utca felújítása, amelynek során az útszakasz teljesen átalakul (a beruházás részleteiről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesebben). Amellett, hogy a munkálatok idejére új forgalmi rendet vezetnek be, van egy másik, már most is látható változás: a beruházás miatt száz fát vágnak ki.

 

Bár az önkormányzat közölte, hogy kétszer ennyi növényt fognak később visszaültetni ugyanide, illetve azt is hangsúlyozták, hogy elsősorban beteges, korhadt fákat távolítanak el, a kivágások híre negatív reakciókat váltott ki a városban. Ezekre Mirkóczki Ádám polgármester a beruházás pénteki projektnyitó rendezvényén reagált.

Tudjuk, hogy van felháborodás a tekintetben, hogy fákat kellett kivágni. Ezt meg kell érteni, hogy sajnos minden fejlesztéssel, minden rekonstrukcióval hozni kell áldozatokat.

– mondta el a városvezető, majd hozzátette: garanciát vállalnak arra, hogy minden kivágott fa helyett kettőt ültetnek, és abban bíznak, másfél év elteltével mindenki azt fogja mondani, megérte.

 

Mirkóczki Ádám egyébként elmondta a tájékoztatón, hogy ők már engedélyeztetett terveket örököltek az előző városvezetéstől. Emellett beszélt a projekt fő célkitűzéséről is beszélt: szavai szerint egyrészt a közlekedésbiztonság és csapadékelvezetés megteremtése. Azt is remélik, a fejlesztés arra ösztönzi majd az embereket a kerékpáros és közösségi közlekedésre is.

 

Az építkezés másfél évének idejére türelmet kért a közlekedőktől a polgármester.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló