2021. október 25., Blanka Bianka

Eger ügye

#egerplusz #eger #kamaraopera fesztivál

Idén ősszel ismét megrendezik Egerben a Kamaraopera Fesztivált

Barna Benedek 2021.09.28. 14:24

Tizenegy rendhagyó opera- és bábelőadással várják az érdeklődőket októberben.

 

Októberben ismét megrendezik a Kamaraopera Fesztivált Egerben, ahol másfél héten át több helyszínen tartanak rendhagyó, a fiatalokat is megszólító előadásokat – közölte a program hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján a fesztivál művészeti vezetője, Szabó Sipos Máté az egerhirek.hu beszámolója szerint.

 

Kiemelte: a rendezvénysorozat idei mottója "Önmagunkért" lesz, amivel a szervezők a koronavírus-járványra utalva azt üzenik: a művészi élmény, az önmagunkról és a világról való szabad gondolkodás felemelő varázsa az egyik legfontosabb éltető erőnk, amely reményt és értelmet ad életünknek a nehézségek közepette is.

 

Ennek jegyében az idén már két hétvégét felölelő fesztivál október 8-17. között tizenegy rendhagyó opera- és bábelőadásra várja az érdeklődőket. A program főbb helyszínei az egri egyetem, a Kepes Intézet, a főegyházmegyei könyvtár, valamint a Harlekin Bábszínház lesznek.

 

Szabó Sipos Máté a műsortervet is ismertette: a sorozat Szalai Katalin Elcserélt fejek című szórakoztató-elgondolkodtató kamaraoperájának ősbemutatójával indul, amely kifejezetten erre az alkalomra készült. Külön eseménnyel tisztelegnek a 230 éve elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart előtt, akinek Egerben őrzött kéziratát állítják ki a fesztivál idejére.

 

 

A rendezvény elmaradhatatlan programja a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) fogásait és helyi pincészetek borait felvonultató, Supreme című gasztropera, melynek sztárvendége Rost Andrea lesz.

 

A legkisebbeknek szól majd a Harlekin Bábszínház Moll tündér álma című zenés bábjátéka, valamint a Rigócsőr király című zenemese a BonBon Matiné előadásában, míg kifejezetten a felnőtt közönségnek szánják Casanova történetének “a sokszor önkínzó, önámító szerelem barokk kori szenvedélyét, a francia Air de cour világát megidéző” bábadaptációját.

 

Mozart a bevásárlóközpontban – operapláza címmel a fiatalokhoz szeretnék közelebb vinni az opera világát az Agria Park bevásárlóközpontban az Egri Szimfonikus Zenekar flashmobjával

.

A fesztivál egy kortárs zenekari ősbemutatóval, a 140 éve született Bartók Béla egyetlen operájának, A kékszakállú herceg várának különleges kamaraváltozatával zárul.

 

(Indexkép forrása: Egri kamaraopera Fesztivál Facebook-oldala)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló