2023. szeptember 30., Jeromos

Eger ügye

#egerplusz #eger #pótfelvételi #eszterházy károly katolikus egyetem

Lezajlott a pótfelvételi: ennyivel nőtt az egri egyetem elsőéveseinek száma

Barna Benedek 2021.08.31. 11:17

Az utólag felvettek többsége levelezőn tanul majd.

 

A július 22-i vonalhúzást követően meghirdetett nyári pótfelvételi eljárásban 348 fő nyert felvételt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre – számolt be az intézmény honlapja.

 

Mint írják, a legnépszerűbbnek a gyógypedagógia és az edző szak bizonyult, a pótfelvételi során legtöbben a Pedagógiai Karra (133), illetve a Természettudományi Karra (93) nyertek felvételt. A pótfelvételi eljárás eredményéből fakadóan a Bölcsészettudományi és Művészeti Karon 24, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon 43, míg az Informatikai Karon 55 új hallgatója lesz az egyetemnek.

 

Nappali tagozaton a most felvettek közül 61 fő, levelező tagozaton 264, távoktatási formában 23 fő kezdi meg tanulmányait szeptemberben az EKKE hallgatójaként.

egyetem-uni-eszterhazy-hu
Kép forrása: uni-eszterhazy.hu

Nappali tagozaton az oktatás szeptember 13-án kezdődik, ám a leendő hallgatók már a jövő héten a gólyatáborban megismerkedhetnek egymással. A személyes beiratkozásra szeptember 8-10. között lesz lehetőség Egerben, illetve a Jászberényi Campuson, emellett a friss egyetemisták a „gólyahéten” különböző előadások, bemutatók segítségével tájékozódnak a követelményekről és a hallgatói szolgáltatásokról.

 

A levelező tagozatos és távoktatásos hallgatók online módon iratkozhatnak be és az augusztus 30-ával kezdődő héten online tájékoztatókon gyűjthetik be a szükséges, hasznos információkat többek között a tanulmányi követelményekről, a Neptun rendszer használatáról és a pénzügyekről.

Júliusban 2136 fő nyert felvételt az Eszterházyra, ami 30 százalékos emelkedést jelent az előző tanévhez képest. A pótfelvételi eredményeként 348 további hallgató kezdheti meg a tanulást Egerben és Jászberényben, így a 2021/22-es tanévben 2484 elsőéves folytat majd tanulmányokat az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló