2024. június 21., Alajos Leila

Környék ügye

#egyetem #eszterházy károly egyetem

30 százalékkal több gólya érkezik szeptemberben az Eszterházy Károly Egyetemre

Nagy Donát 2021.07.24. 08:49

Az intézmény vonzó volt a fiatalok körében.

 

2136 fő nyert felvételt az Eszterházy Károly Egyetemre, közülük nappali tagozaton 886-, levelezőn 1168 hallgató kezdheti meg felsőfokú tanulmányait, távoktatási formában pedig 82 fő tanulhat tovább – írja az intézmény honlapja.

 

A legtöbben az egri egyetem sporttudományi, gazdaságtudományi és a pedagógusképzési területéhez tartozó szakokra nyertek felvételt, a legnépszerűbbnek 2021-ben az edző szak bizonyult. Az Eszterházyra felvettek 88%-a állami ösztöndíjas hallgató lesz.

 

eszterházy károly egyetem

 

Az EKE Bölcsészettudományi és Művészeti Karának (BMK) 272-, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karnak (GTK) 189-, az Informatikai Karnak (IK) 150-, a Pedagógiai Karnak (PK) 147-, a Természettudományi Karnak (TTK) pedig 128 nappali tagozatos, elsőéves hallgatója lesz szeptembertől. Levelező tagozaton ezek a számok sorrendben: BMK - 191, GTK - 145, IK - 150, PK - 380, TTK - 302.

 

Idén először hirdetett az egyetem távoktatást programtervező informatikus, valamint gazdálkodás és menedzsment szakon. Ugyancsak első alkalommal lehetett jelentkezni az Eszterházyra kereskedelem és marketing, pénzügyi és számvitel felsőoktatási szakképzésre, valamint gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzésre.


A BMK-n az anglisztika és angol nyelv és kultúra tanára osztatlan képzés volt a legnépszerűbb. A művészeti képzésben a mozgóképkultúra, tervezőgrafika, képi ábrázolás alapszakok vonzották a legtöbb jelentkezőt. A GTK-n a gazdálkodás és menedzsment szakra-, míg az IK-n a programtervező informatikus képzésre nyertek legtöbben felvételt. A PK-n a gyógypedagógia szakon lesz a legtöbb gólya, az Egerbe, nappali tagozatra felvettek mind ezen a szakon, mind az óvodapedagógus képzésben maximális létszámmal indul szeptemberben az oktatás. Jászberényben tanító szakon levelezőként 58 fő, gyógypedagógia szakon levelező tagozaton pedig 53 fő kezdheti meg a tanulást szeptemberben. A TTK legnagyobb létszámú képzése a sporttudományi területen, az edzői szak lett. A vonalhúzás után fontos és örömteli tény, hogy a kémia alapszakon újra elindul a nappali tagozatos képzés, 10 hallgatóval. A tanár szakok közül a testnevelő, földrajz tanár szakon zajlik majd a legnagyobb létszámú oktatás.

Az Eszterházy Károly Egyetem és Eger számára mind a képzésben, mind a kutatásban kiemelten fontos területen, a szőlész-borász képzésben is szép létszám alakult: összesen 42 szőlész-borász hallgató kezdheti meg tanulmányait Egerben, alap- és felsőoktatási szakképzésben.

Akinek pedig most nem sikerült, az még ne csüggedjen: hamarosan indulnak a pótfelvételik!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló