2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#eger #forgalmi rend #puky miklós utca #breznai imre utca #keglevich miklós utca

Nem árt figyelni, mert több egri utcában is könnyen meglepetés érheti az autósokat

2021.04.07. 15:36

A lakókat kérdezték, milyen változtatást szeretnének, a válaszok alapján változtat az önkormányzat.

Az egri önkormányzat közleményt juttatott el szerkesztőségünkben a Breznai, a Puky és a Keglevich utca forgalmi rendjének kialakítása kapcsán megtett intézkedésekről.

 

Mint írták, 2020 nyarán számos lakossági megkeresés érkezett hozzájuk azzal, hogy megnövekedett, szabálytalanul közlekedő autóforgalom tapasztalható a Puky és Keglevich utcában, amely zavarja az ott élőket. A hivatal felvette a kapcsolatot az Egri Rendőrkapitánysággal, rendőri intézkedést kérve, valamint a szakiroda közlekedésmérnök szakemberei megkezdték a kialakult helyzet felmérését, megvizsgálását, hatékony és lakosságbarát megoldást keresve a problémára.

 

Elsőként a Puky utca közepére kihelyezésre került egy betontömb, a forgalmi rend megváltoztatása érdekében, azonban a lakosok ez ellen tiltakoztak. A közterület felügyelet munkatársai több ízben forgalomszámlálást hajtottak végre, a közlekedés mérnök szakemberek pedig 4 optimális verziót dolgoztak ki a helyzet megoldására.

 

A Breznai-Puky-Keglevich forgalmi rend – lakosság számára elfogadható – kialakítása érdekében, 2021. január végén 200 tájékoztató levél és véleménykérő kérdőívet küldtek ki az érintett utcák lakóinak, akik az alábbi megoldási variációk közül választhattak:

 

A.) Megegyezik a 2020. december 1-én kialakított forgalmi renddel, azaz a Puky Miklós utcán megszűnik az átmenő forgalom, a közepén elhelyezett beton terelőelemekkel, később épített szigettel biztosítva a jelzőtáblák hatályát. A Breznai Imre utcában mind a Sas út felől, mind a Külsősor u. felől csak befelé lehet közlekedni az utca közepén lévő „kis-köz” felé, ezzel biztosítva az átmenő forgalom megszűnését. A területről kihajtani a Keglevich M. utcán keresztül lehet.

1

B.) Visszaállításra kerül a 2020. december 1-e előtt érvényes forgalmi rend, azaz a Breznai I. utca északról dél felé egyirányú, a Puky M. utcán a Külsősor felől át lehet hajtani a Sas u. felé. A terület ugyan Lakó-pihenő övezet része maradhat, azonban az egyenes irányú átmenő forgalom kiszűrését a Rendőrség nem tudja garantálni.

2

C.) A Breznai Imre utca északról dél felé lesz egyirányú, de megmarad a Puky Miklós utcában a beton fizikai akadály, így a délről észak felé menő forgalom továbbra is akadályoztatva lesz. Így azonban a Breznai I. utcában ismét megjelenhet az átmenő forgalom, a Puky M. utca továbbra is védett marad.

3

D.) A Puky Miklós utcában megmarad a beton fizikai akadály, a Breznai Imre utcába mind a Sas út felől, mind a Külsősor u. felől be lehet hajtani az utca közepén lévő „kis-köz” felé, ezzel biztosítva az egyenes irányú átmenő forgalom megszűnését. A területről déli irányba kihajtani viszont a Puky M. utcán és a Keglevich M. utcán keresztül is lehet. Az északi irányból érkező átmenő forgalom így is megjelenhet, de törtvonalú marad.

4

A hivatal közlése szerint a levélben megadott időpontig, azaz 2021. február 17-ig beérkezett válaszadók közül mindössze 34 százalék támogatta a sok évig működő, 2020. december 1-e előtti forgalmi rend visszaállítását, míg a válaszadók 66 százaléka változást tartott szükségesnek. (A változást szorgalmazók között megoszlott a vélemény, hogy melyik forgalmi rend lenne a legpraktikusabb.)

A legtöbb pozitív visszajelzés az új változatok közül a D) változatra esett, amely a 2020. december 1-én bevezetett forgalmi rend kicsit módosított változata. Eger Polgármesteri Hivatala a lakosság döntését szakmailag megvizsgálta, támogatta és ennek megfelelően alakította ki az új forgalmi rend változatot.

– zárul a közlemény.

 

 

(Indexfotó: pikrepo – Képünk illusztráció)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló