2023. március 30., Zalán

Eger ügye

#eger #bitskey aladár uszoda #felújítás #tető

Fél év alatt újulhat meg az egri Bitskey Uszoda teteje

Barna Benedek 2021.08.18. 18:50

A cserepek cseréje mellett megújul az uszoda bejárati lépcsője és az étterem homlokzata, és megoldódik a vízelvezetés is.

 

Az Egri Ügyek is megírta, hogy TAO-s és önkormányzati forrásból felújítják a Bitskey Aladár Uszoda épületének tetejét, amely az elmúlt évek során elég rossz állapotba került, a potyogó cserepek okozta balesetveszély miatt az udvar egy részét el is kellett keríteni.

 

A tetőcserepek egy technológiai hiba miatt mállottak, ennek kapcsán Beresnyák Gyula, az Eger Termál Kft. a TV Egernek úgy nyilatkozott:

Sajnos, mint utóbb kiderült, volt a cseréppel egy konstrukciós hiba, és az elsősorban téli, kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a cserép hamar tönkrement, tehát szétfagyott, szétmállott, ami az utóbbi években már nyilvánvalóvá és láthatóvá is vált.

 

A hamarosan kezdődő felújítás részeként összesen 2000 négyzetméternyi terrakotta cserepet fognak lecserélni, ami a nagymedence feletti tető kivételével érinti a tanmedence, az étterem és az irodák feletti részeket is. A kivitelező 200 négyzetméteres szakaszonként halad majd, a megbontott részeket azonnal le is fedik, hogy egy esetleges eső ne okozhasson újabb károkat.

 

A tévé beszámolója szerint szerdán reggel a kivitelező cég már el is kezdte a munkálatokhoz szükséges állványzat összeszerelését. A riportban elhangzik: nagyjából fél évig tart majd a teljes felújítás. A közel 300 millió forintos beruházás részeként a cserepek cseréje mellett megújul az uszoda bejárati lépcsője és az étterem homlokzata is, valamint megoldódik a vízelvezetés.

 

Mivel a javításhoz pedig a belső tereket nem kell igénybe venni, így várhatóan sem a környék forgalmát, sem az uszoda nyitva tartását nem befolyásolja majd a munkavégzés.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló