2023. december 8., Mária

Eger ügye

#eger #bitskey aladár uszoda #felújítás

Kezdődhet az egri Bitskey Uszoda tetejének felújítása, a munka nem fogja zavarni a nyitva tartást

Barna Benedek 2021.08.11. 11:30

2000 négyzetméternyi cserepet cserélnek le.

Ahogy azt portálunk is megírta, a Bitskey Aladár Uszoda tanmedencéjének tetejéről hulló cserepek okozta veszély miatt el kellett keríteni az épület belső udvarának nagyjából a felét. Az Egri Vízilabda Klub TAO-pályázatot nyújtott be a tetőszerkezet felújításra, a keddi rendkívüli közgyűlésen pedig megszavazták a képviselők, hogy az ehhez a szükséges 30 százalékos önerőt (86,8 millió forintot) az önkormányzat biztosítsa az Egerbe tervezett Nemzeti Vízilabda- és Úszóközpont költségvetéséből.

 

Kovács Cs. Tamás, a klub ügyvezetője szerdán az Eger Híreknek úgy nyilatkozott, hogy technológiai hiba okán mállottak a tető érintett részei. A felújításuk viszont már szerdán-csütörtökön el is kezdődik, ezért volt fontos mielőbb tárgyalni a kérdésről a közgyűlésen.

 

A munkálatok során során

2000 négyzetméternyi terrakotta cserepet fognak lecserélni, ami a nagymedence feletti tető kivételével érinti a tanmedence, az étterem és az irodák feletti részeket is. A kivitelező 200 négyzetméteres szakaszonként halad majd, a megbontott részeket azonnal le is fedik, hogy egy esetleges eső ne okozhasson újabb károkat.

Kovács Cs. Tamás kiemelte, hogy a munkagépek az Eger Termál dolgozóinak parkolóját foglalják majd el, a javításhoz pedig a belső tereket nem kell igénybe venni, így sem a környék forgalmát, sem az uszoda nyitva tartását nem befolyásolja a munkavégzés (az nem derült ki egyelőre, hogy várhatóan meddig tarthat majd a felújítás).

 

Az ügyvezető kitért arra is, hogy a Modern Városok Program keretében szeretnék az épületet is renoválni, reményei szerint erre is belátható időn belül sor kerülhet.

 

(Indexkép forrása: Bitskey Aladár Uszoda Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló