2022. január 18., Piroska

Eger ügye

#egerplusz #eger #jótékonyság

Sok egri család karácsonyát tették szebbé idén különböző adományokkal – VIDEÓK

Barna Benedek 2021.12.23. 17:29

Több jótékonysági akciót is szerveztek a városban az ünnepek előtt.

 

Az ünnepek közeledtével több jótékonysági akciót is tartottak Egerben azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a nélkülöző családok karácsonyát: a Magyar Vöröskereszt területi szervezete 140, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot osztott szét, az Eger Lions Club és az Egererdő Zrt. pedig 40 családnak vitt fenyőfát.

 

A jótékonyági akciók sorát folytatták kedden a Rotary Club helyi középiskolás tagozatának, az Interact Club Egernek a tagjai, akik rászoruló gyerekeknek szerveztek gyűjtést. A TV Eger riportja szerint a Rotary mellett különböző intézmények és üzletek is beszálltak a kezdeményezésbe. Az összegyűlt ruhákat, írószereket és ajándékokat az Egri Arany János Általános Iskola tanulóinak adták át az Interact fiatal tagjai.

 

 

Szerdán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egri Csoportja által december 16. és 21. között gyűjtött adományok is célba értek: a több mint 2800 kiló élelmiszert 327 csomagra osztották, és most átadták a rászoruló családoknak. Kékesi Györgyné, a szeretetszolgálat egri vezetője a TV Egernek nyilatkova köszönetet mondott minden adományozónak és a szállításban, pakolásban, kiosztásban segítő önkénteseknek.

 

 

Az Eger Advent programsorozathoz kapcsolódóan meghirdetett bögrevásárral szintén a kiszolgáltatott helyzetben élőknek kívántak segíteni. A városi tévé beszámolója szerint az eladott csészék árából befolyt összegből tartós élelmiszereket vásárolt az önkormányzat, az ezekből összeállított csomagokat pedig szerdán, a felsővárosi Családsegítőben adtak át. 75 családnak jutott egy-egy ajándékcsomag.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló