2024. június 17., Laura Alida

Eger ügye

#eger #hajdúhegy #felnémet #csőtörés #vízmű #vízhiány

Csőtörés miatt nyomáscsökkenés, időszakos vízhiány várható Eger egyes részein

Barna Benedek 2022.08.12. 14:23

A Vízmű szerint várhatóan hamar helyreáll a szolgáltatás.

 

Csőtörés történt az Egri úton, emiatt nyomáscsökkenés, időszakos vízhiány várható Eger északi részén, Felnémeten, a Hajdúhegyen, de ez előreláthatólag nem tart sokáig – számolt be az Eger Hírek.

 

"Két vízvezeték is fut az Egri út alatt Felnémeten, de a csőtörés mértékéből arra következtetnek a szakemberek, hogy a 300 milliméter átmérőjű, úgynevezett ellátóvezeték sérülhetett" – tájékoztatta a portált a Heves Megyei Vízmű Zrt. üzemvezető főmérnöke, Bárdos Zsolt, hozzátéve: amint körbehatárolják a hibát és kizárják az érintett szakaszt, helyreáll majd a szolgáltatás.

 

Az egerhirek cikke szerint aszakemberek Felnémetre mentek a hiba elhárításáért, ami várhatóan legalább részleges útlezárással jár. A Heves Megyei Vízmű Zrt. a fogyasztók türelmét és megértését kérte.

 

Felnémet önkormányzati képviselője, Bódi Zsolt közzétett egy rövid videót a csőtörés miatt az utcára ömlő vízről a közösségi oldalán:

 

 

A Vízmű közlése szerint előzőleg a Deméndi úton egy 200 milliméter átmérőjű ellátóvezeték is meg sérült, de a Mátyás király út déli vége felől egy tartalékvezetéken el tudják látni az érintett körzetet, így annak a javítását felfüggesztették az Egri úti munkálatok idejére.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló