2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#eger #bolyki pincészet és szőlőbirtok #választás 2022 #bolyki jános

Bolyki János a miniszterelnök egri meglepetésszónoklatáról: Én csak a helyet adom (VIDEÓ)

Kovács Dávid 2022.04.01. 09:46

A borász annyira zavarba jött a helyszínen kapott újságírói kérdésektől, hogy néhány pillanatra még azt is elfelejtette, hogy bármi köze van a helyszínhez.

Noha a sajtó elől gondosan titkolják Orbán Viktor miniszterelnök országjárásának állomásait, a Telex olvasói tippek nyomán a választás hetén több ilyen eseményre is eljutott. Megszólaltatni azonban így sem sikerült a kormányfőt, a biztonsági emberek és egyéb elemek változatos módszerekkel igyekeztek távol tartani a stábot Orbántól és a beszédek helyszínétől is.

 

A Telex stábja – szintén olvasói információ nyomán – az egri Bolyki-völgybe is eljutott, de itt sem tudták megközelíteni a miniszterelnököt: a videó elején egy férfi arról beszél, hogy Orbán kampányeseménye nem sajtónyilvános, ez lényegében egy találkozó, aztán otthogyja az újságírót.

 

A videóban aztán Bolyki János egri borász is felbukkan, majd a következő párbeszéd zajlik le a házigazda és a portál videós újságírója, Simor Dániel között:

– Egy percre zavarhatom, Bolyki úr?

– Erről nem szeretnék nyilatkozni.

– Ha jól tudom, ön a tulajdonosa a helyszínnek.

– Nem, nem.

– Nem?

– Nem.

– Minket nem engednek be, úgyhogy ha ön esetleg azt mondaná, hogy bemehet a sajtó...

– Nekem ehhez a rendezvényhez... én a helyet adom.

– Hát akkor mégiscsak az. Van szava azért ebben, nem?

– Én csak a helyet adom.

Az erős pillanatok itt azonban nem érnek véget: amikor megkérdezik a kampányeseményt befogadó Bolykit, hogy nem akarja-e beengedni a független sajtót a miniszterelnök beszédjére, akkor már nem is ő, hanem egy felbőszült férfi válaszol helyette. "Milyen független sajtót? Milyen független sajtó vagytok ti?" – dörmögi a felvételen, aztán amikor az egyik kísérője megpróbálja őt arrébb húzni, nyugalomra inteni, akkor idegesen elrántja a karját. "444 meg ilyenek" – veti aztán oda látványos megvetéssel.

 

A videóban az esemény több vendége is megszólal, az egyik férfi például elmondja, hogy ő a Fidesztől értesült a nagyközönség számára nem ismert rendezvényről. "Nyilván a Fidesz-közeli embereket hívják" – teszi hozzá a felvételen. Orbán Viktornak végül sikerült úgy megérkeznie az eseményre, hogy a stáb még csak azt sem tudta felvenni, ahogy kiszáll az autóból.

 

A Telex videóját itt lehet megnézni:

 

 

Arról, hogy miket mondott a miniszterelnök a Bolyki-völgyben, ebben a cikkünkben olvashat, az országjárás visszatérő kellékéről, a beszédek során miniszínpadként funkcionáló székről itt írtunk, a PDSZ Orbán egri kijelentéseire adott merész reakcióját pedig itt olvashatja.

 

 

(Indexkép: pillanatfelvétel a Telex videójából)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló