2022. augusztus 17., Jácint

Eger ügye

#mi hazánk #időközi választás #bábel ildikó

Fehér büszkeséget hirdető pólóban gyúrt az egri időközire a Mi Hazánk hajdúhegyi jelöltje

Kovács Dávid 2022.06.29. 15:06

A szélsőjobboldali párt színeiben induló, majd mindössze 15 szavazatot összegereblyéző Bábel Ildikó szerint egy szivárványos pólóból nem lenne ekkora hiszti.

 

Két nappal az egri hetes körzetben tartott választás előtt "Nyárindító nyársalás a Hajdúhegyen" címmel töltött fel magáról fényképet hivatalos Facebook-oldalára a Mi Hazánk hajdúhegyi jelöltje, Bábel Ildikó. A kép első blikkre teljesen ártalmatlannak tűnik: egy helyesnek tűnő fiatal nő fejtetőre tolt napszemüveggel guggol a tűz előtt, csurog a zsír, rendezett a kert, és még a nap is süt. Ám ha egy kicsit jobban szemügyre vesszük a fotót, feltűnhet, hogy a politikus pólóján egy "White pride - Save our culture" felirat díszeleg – ami édes anyanyelvünkön nagyjából annyit tesz: "Fehér büszkeség - Mentsük meg a kultúránkat".

bábelildikó-fb
Bábel Ildikó, a Mi Hazánk Mozgalom egri szervezetének tagja nyársal (Fotó: Bábel Ildikó / Facebook)

A white pride rafinált kifejezés, lényegében a fehér felsőbbrendűség szalonképesebb, eufemisztikus megnevezése, amelyet fehér szeparatista, (fehér) nacionalista, fasiszta, neonáci és mindenféle fehér felsőbbrendűségét hirdető szervezetek használnak előszeretettel. A politológusok és társadalomtudósok többnyire úgy tartják: a kifejezés kísérlet arra, hogy a fehér felsőbbrendűségnek vagy szeparatizmusnak elfogadhatóbb arculatot adjon. A szlogen még a világ legnagyobb rasszista webhelyének számító Stormfront logójában is megjelenik, amelyhez legalább száz gyilkosság köthető: az oldal aktív usere volt például a szélsőjobboldali nézeteket valló Anders Breivik, aki 2011 nyarán 77 embert mészárolt le Norvégiában, nagy részüket Utoya szigetén.

A fehér büszkeséget nyíltan kifejező emberek kivétel nélkül a mainstream kultúrától elidegenedett emberek - a Ku-Klux-Klan tagjai, skinheadek és a fehér felsőbbrendűség hívei -, akik megpróbálnak valamilyen alapot találni arra, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, amikor az olyan hagyományos utak, mint a sikeres karrier és kapcsolatok nem működnek jól az életükben. Következésképpen úgy tűnik, hogy a fehér büszkeséget vallók túlnyomó többsége egyben kifejezetten rasszistának is vallja magát

– olvasható egy szociálpszichológusok által jegyzett angol nyelvű tanulmányban.

 

A mi hazánkos Bábel Ildikó fényképét még hétfő délelőtt fedeztem fel, kíváncsi voltam ugyanis, hogy a vasárnap tartott hajdúhegyi időközi jelöltjei hogyan értékelik az általuk elért szavazatok számát – ő például kifejezetten gyengén teljesített. A fotó nem nekem tűnt fel először, az egyik kommentelő akkor már dobott rá egy szmájlis "Jó a pólód"-üzenetet, amit Bábel egy szívecskés reakcióval honorált. A fénykép alatt egyébként az újoncként színre lépő poltikus egyik mestere, Pápai Ákos is felbukkant, bár őt a kommentje alapján a lángba tartott szalonna látványa jobban aggasztotta, mint az istápoltja ruhadarabján látható üzenet.

 

Több Vereckei-hágó, kevesebb mecset

 

A fotó kapcsán még aznap levélben fordultam Bábel Ildikóhoz, akinek a pólón látható felirat kapcsán két egészen konkrét kérdést tettem fel (1. Ön rasszista?; 2. Kitől vagy mitől (/kiktől vagy miktől) szeretné megvédeni a kultúránkat?), ezekre azonban nem sikerült teljesen egzakt válaszokat adnia, a kérdéseimre újabb (költői?) kérdésekkel felelt. Az mindenesetre kiderült, hogy a kontinensre érkező bevándorlók és a mecsetek szúrják a szemét, a számuk legalábbis mindenképpen zavarja őt, és azt szeretné, ha a következő nemzedékek is tudnának verbunkot járni.

 

Bábel Ildikótól egész pontosan ezt a választ kaptam:

Engedje meg, hogy én is visszakérdezzek, mielőtt válaszolnék. Ha egy szivárványos, pride feliratú póló, vagy ha egy BLM-es póló lett volna rajtam, akkor is ilyen visszhagja lett volna a fotómnak? Nem lehet nyíltan büszke egy fehér ember arra, hogy ő fehér, és hogy ilyen gazdag kultúrával rendelkezik a népe anélkül, hogy rasszista lenne? Az európai fehér emberek száma drasztikusan csökken. A bevándorlók száma pedig egyre csak növekszik. Ezek hivatalos, bárki számára elérhető információk. Számos európai országban több keresztény templomból múzeum, vagy étterem lesz, mert nincs ember aki megtöltse, miközben sorra épülnek a mecsetek, így igen, valóban úgy gondolom, erősen védenünk kell a kultúránkat. Ennek azért van jelentősége, hogy a dédunokáink is tudják, hogyan kell a verbunkot táncolni, hogy ki volt Attila, vagy hogy hol van a Vereckei-hágó.

Ha a jóisten is úgy akarja, hallunk még felőle

 

Ha már kontaktban voltunk, arra is rákérdeztem, hogyan értékeli a vasárnapi időközi választáson elért eredményét, illetve mivel magyarázza, hogy a hetes körzetben élő kb. 3500 választásra jogosult egri közül mindössze 15 választotta őt, ami 23 százalékos részvételi arány mellett a leadott szavazatok 1,89 százalékát jelenti. Bábel mögött csak a függetlenként induló, jogsértő módon kampányoló Oravecz János Tamás végzett, aki hét rá érkező szavazattal az egy százalékot sem érte el a Választás.hu-n közzétett adatok szertint.

 

A mi hazánkos politikus erre így válaszolt: "Szerte az országban nagyon kevesen mentek el szavazni az időközi választáson, ez Egerben is tapasztalható volt.

A 07-es számú körzetben több szempontból is nehezebb dolgom volt, hiszen nem egri születésű vagyok, nem is több éve politizálok. Emiatt úgy gondolom, az emberek nem mertek bizalmat szavazni nekem.

A kampányidőszakban mindent megtettünk, hogy a lehető legtöbben meg tudjanak ismerni. Tiszta lappal indultam, hiszen korábban semmilyen más politikai pártnak nem voltam tagja. Egyenes, őszinte kommunikációt folytattam, amit ezután sem kívánok másképp tenni. Fiatal és elhivatott vagyok, lesz lehetőségem még bizonyítani a rátermettségemet, ha Isten is úgy rendeli. A kisebb akadályok és nehézségek csak a javamat szolgálják és megerősítenek."

 

Bábel Ildikó nem először okoz meglepetést: egy júniusi sajtótájékoztatóján például arról beszélt, hogy az egri laktanyának állami tulajdonban kellene maradnia, az egykori kaszárnyának pedig vissza kellene kapnia az eredeti funkcióját. Mint mondta, az épületet a katonák mellett mások is használhatnák, alkalmas lenne például egy helyi csendőrség működtetésére, de akár azt is el tudná képzelni, hogy a Magyar Gárda ott gyakorlatozzon.

 

A politikus (fehér-)kultúraféltő, white pride-os fényképe továbbra is elérhető a hivatalos Facebook-oldalán.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló