2023. november 29., Taksony

Eger ügye

#eger #közlekedés #hajdúhegy #lakossági fórum #egyirányúsítás

Az egri Hősök utca egyirányúsításáról tartana lakossági fórumot Orosz Lászlóné

Barna Benedek 2022.05.12. 15:58

A fórumon az ott élők véleményét, javaslatait hallgatnák meg az ügyben.

 

Orosz Lászlóné Ibolya lakossági fórumot kezdeményez a Hősök utca egyirányúsításáról – írta meg az Eger Hírek.

 

A város hetes számú választókerületében a Fidesz jelöltjeként induló politikus a Facebookon arról ír, hogy gyakran fordulnak hozzá közlekedési problémák megoldásáért, ezúttal a Hősök utcában és annak környékén élők kérték az egyirányúsítást.oroszlasznlone-fb

A változást indokolja, hogy egyre többen parkolnak le autóikkal a saját házuk előtt és a Hősök utca szélessége nem teszi lehetővé a biztonságos kétirányú forgalmat. A helyzet megoldása érdekében kezdeményezni fogom egy lakossági fórum összehívását, ahol az itt élők elmondhatják véleményüket, javaslataikat. Ezt követően indulhat meg a hatósági eljárás, melynek keretében az önkormányzat szakemberei reményeim szerint rövid időn belül lehetővé teszik a változást

– fogalmazott Orosz Lászlóné.

 

Hozzátette azt is, hogy a Hősök utca ABC felőli részének felújítására is minél hamarabb szükség volna, mivel "az útburkolat minőségén a kátyúzás már nem segít".

 

Ahogy arról az Egri Ügyek is beszámolt, a tavasszal lemondott Berecz Mátyás mandátumáért először a függetlenként induló Domán Dániel jelentkezett be, majd az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatását élvező Farkas Richárd borász. Ezt követően jelentette be a Fidesz, hogy Orosz Lászlónét indítják (aki korábban volt már képviselője a körzetnek), azután pedig a helyi közéletben újoncnak számító Bábel Ildikó is bejelentkezett a megüresedett képviselői helyre, a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként. Az egri időközi június 26-án lesz.

 

 

(Képek forrása: Hajduhegyeger / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló