2024. július 25., Jakab Kristóf

Eger ügye

Az egri egyetem már kiadta a beragadt diplomák túlnyomó többségét

2019.11.30. 00:00

Már csak az oklevelek töredékére vár a gazdája.

  

Tavasszal jelentették be, hogy a kormány gazdasági akciótervének részeként kiadják a hiányzó nyelvvizsga miatt beragadt diplomákat. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egri Eszterházy Károly Egyetemen ez eredetileg mintegy nyolcezer embert érintett, közülük 7018 igényelte az oklevelét. Ezek közül július 24-ig 4422-t adott ki az egyetem. Akkor arról tájékoztatták portálunkat, hogy várhatóan szeptember végén lezárul a diplomák kiadása, így októberben ismét megkerestük az intézményt, és megkérdeztük, hogy ez megtörtént-e.

 

Kérdésünkre küldött válaszában az egyetem hangsúlyozta, hogy az oklevelek kiadása közben történt egy változás: 2020. augusztus 1-től az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa a Szent István Egyetemhez csatlakozott. Mivel pedig a 7018 igénylésből mintegy 3200 a gyöngyösi telephelyet érintette, az oklevelet igénylők száma augusztusban értelemszerűen lecsökkent.

 

Fotó: mindenamieger.blogspot.com

 

Az új összesítés szerint Egerben, Jászberényben és Sárospatakon összesen 4195 fő volt jogosult a nyelvvizsga nélkül diplomára, közülük mintegy négyszázan nem igényelték az oklevelet. Az egyetem nyilvántartása alapján az október 7-ig kiállított és kiadott diplomák száma a három campuson összesen 3539 darab. Közel száz olyan hallgató nem kapta meg még az oklevelét, akiknek az esetében további adategyeztetésre van szükség.

 

Ezen felül – ahogyan azt korábbi cikkünkben is jeleztük – július 24-ig a Gyöngyösön záróvizsgázott hallgatók számára további 1371 oklevelet állított ki az Eszterházy Károly Egyetem, azaz október elejéig 4910 nyelvvizsga nélküli diplomát adott ki az intézmény.

 

Félévente 750 ezer forinthoz is juthatnak az egri felsőoktatási hallgatók

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló