2024. április 25., Márk

Eger ügye

2025-ben kezdhetik építeni az egri elkerülőutat

2019.11.30. 00:00

Azt majd az elkövetkező éveben határozzák majd, merre is halad pontosan a várost elkerülő, tehermentesítő út.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, hamarosan átadják a forgalomnak az Egert az M3-assal összekötő gyorsforgalmi utat, az M25-öst. Ezzel kapcsolatban készített interjút a Magyar Építők a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) vezérigazgatójával, az egri Nagy Róbert Attilával, aki beszélt arról is, milyen feladatok várnak még a vállalatra a térségében a 19 kilométeres út elkészülte után.

 

"2018-ban megkaptuk a megbízást, hogy foglalkozzunk a várost elkerülő, tehermentesítő úttal. Ez is egy már 15-20 éve húzódó kérdéskör Egerben. A feladat az, hogy az átmenő forgalmat vezessük ki a város belső útjairól" – mutatott rá Nagy Róbert Attila.

 

Fotó: Mészáros János / MTI

 

A megyeszékhely klasszikus városi formától eltérő észak-déli fekvéséből adódóan ez nem egy klasszikus elkerülő út, hanem nagyobb mértékben lesz tehermentesítő funkciója. Nem egy északi és egy déli csomóponttal, hanem a város mentén több le- és felhajtóval készülhet el. A konkrét útvonal egyelőre még nincs meg, ezt majd a természetre és a lakosságra gyakorolt hatásokról készített tanulmányok alapján jelölik ki.

 

Ezen tanulmányok elkészültét 2022 első negyedévére várják, ezután indítják majd el a környezetvédelmi engedély megszerzésére szolgáló eljárást.

 

"Amennyiben nem merül fel komplikáció – ezt a folyamat bármelyik szakaszára mondom, mivel ez az ilyen útépítési projektek velejárója – ezt követően indulhat el 2022 nyarán az engedélyezési és kiviteli terv elkészítése, ami szintén általában másfél év után kerül elfogadásra" – mutatott rá a NIF vezérigazgatója, majd hozzátette: "Ideális esetben 2025-ben indulhat el az elkerülő út kivitelezése."

 

Végre kiderült, hogy mikor adják át a forgalomnak az Egert az M3-assal összekötő gyorsforgalmi utat

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló