2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

Végre kiderült, hogy mikor adják át a forgalomnak az Egert az M3-assal összekötő gyorsforgalmi utat

2019.11.30. 00:00

Valóra vált a terv.

 

Július 20-án adják az Egert az M3-as autópályával összekötő, gyorsforgalmi utat, az M25-öst a forgalomnak - írta az egrinapok.hu.

 

A hírt Nyitrai Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője jelentette be Demjénben, ahol Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közösen megtekintettek egy gombatermesztő telepet.

 

Az Andornaktályát elkerülő részt már 2018 novembere óta használhatják az autósok. Azzal, hogy gyorsabban juthatunk el Budapestre vagy éppen Debrecenbe az M3-as elérésével, nem csak a mi kényelmünket javítjuk, hanem növekszik Eger turisztikai potenciálja, többen kereshetik fel városunkat.

 

 

Politikai okokból azonban sokáig egyáltalán nem volt biztos, hogy az M25-öst végül befejezik. A 2019-es önkormányzati választási kampányban például többször utaltak arra kormánypárti politkusok, hogy csak akkor készül el az út, ha Egerben újraválasztják Habis László akkori Fidesz-KDNP-s polgármestert.

 

Újra megzsarolták Egert: a kormányszóvivő szerint csak akkor lesz elkerülő út, ha győz a Fidesz

Habis László után Hollik István is egyértelművé tette: ha nem a kormánypárti jelöltekre szavaznak az egriek, ne számítsanak fejlesztésekre. Nem újdonság, hogy szinte mindenütt az országban a Fidesz burkoltan zsarolja az embereket: ha az önkormányzati választásokon, október 13-án nem a Fidesz vagy a párt által támogatott polgármester-, és képviselőjelöltekre szavaz a település lakossága, akkor a jövőben nem számíthatnak kormányzati segítségre, állami és uniós pénzből végrehajtott fejlesztésekre, építkezésekre.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló