2023. szeptember 28., Vencel

Eger ügye

#mirkóczki ádám #rendkívüli ülés #közgyűlés

Ezúttal sem oszlatta fel magát az egri közgyűlés, a polgármestert viszont arra kérték, mondjon le

Kovács Dávid 2022.04.13. 13:53

Mirkóczki Ádám terve ezúttal sem valósult meg. Komlósi Csaba javaslatára az önfeloszlatás ügye ezúttal is lekerült a napirendről.

Noha Mirkóczki Ádám a héten újra nekifutott az önfeloszlatás ügyének, az egri képviselők ismét úgy döntöttek, hogy nem oszlatják fel az egri közgyűlést.

 

Komlósi Csaba – a legutóbbi rendkívüli közgyűléshez hasonlóan – a napirend előtti felszólalásában ismét az első, tehát az önfeloszlatásról szóló napirendi pont levételét kérte. A képviselő kifejtette: továbbra sem látja indokoltnak a közgyűlés feloszlatását, úgy véli, a közgyűlés működik, határozatképes.

 

Komlósi hozzátette: érti, hogy bizonyos döntések nem tetszenek a polgármesternnek, de az Evat Zrt. vezérigazgatójának távozása nem indokolja, hogy feloszlassa magát az egri közgyűlés, ez ugyanis nem érinti közvetlenül a szervezet működését. Mint mondta, úgy látja, éppen a polgármester az, aki nem kíván a közgyűléssel együttműködni.

Ön többször is azt mondta: legyünk bátrak és ne sunnyogjunk. Akkor most én mondom önnek, polgármester úr: azt látom, ön láthatóan nem akar velünk, a közgyűlés többségével együtt dolgozni, de akkor ön se sunnyogjon, legyen bátor, mondjon le a posztjáról, írjunk ki egy új választást a polgármesteri pozícióra, és nézzük meg, hogy mi történik"

– fogalmazott Komlósi.

 

A képviselő javaslatára az önfeloszlatás ügye később – egy rövid, tízperces szünet után – 12 igen szavazat mellett ismét lekerült a közgyűlés napirendjéről, két másik napirendi ponttal együtt, így az ötből összesen két napirendi pont maradt.

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, Mirkóczki Ádám szerda 13 órára újabb rendkívüli közgyűlést hívott össze, miután Juhász Éva, az EVAT Zrt. vezérigazgatója távozott a város vagyonkezelését végző holding éléről. Az önkormányzat honlapján közzétett dokumentumok alapján kiderült, hogy a polgármester ismét az egri közgyűlés önfeloszlatását szeretné elérni.

 

Noha Mirkóczki a közleményben úgy fogalmazott, hogy Juhász Évát "mondvacsinált indokkal" távolították el a pozíciójából, hamarosan több forrás is megerősítette, hogy a leköszönő vezérigazgató valójában saját maga kérte a felmentését, amire közös megegyezéssel került sor.

 

Szerda reggelre az EVAT Zrt. igazgatótanácsának két tagja is megcáfolta Mirkóczki Ádám előző nap tett kijelentéseit. Az egyik ilyen Facebook-bejegyzés szerzője, Szalóczi Géza egyenesen úgy fogalmazott: az egri polgármester "megint meghajlította a valóságot".

 

Az ezt megelőző, március 11-én tartott rendkívüli ülésen az önfeloszlatás ügye mindössze néhány perc alatt lekerült a közgyűlés napirendjéről.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló