Vélemények

Eger, mint érseki város – De valaki vigye már el azt a fránya karácsonyfát!

2018. január 30. 10:02:46
Kaptunk egy olvasói levelet.

 

"Eger városa, papok városa, Barátok járják fapapucsba" – így szól a régi nóta, amit sok fiatal (is) énekelt régebben a város utcáin. És ez tény. Büszkék vagyunk az államalapító királyunk templomépítésére. Büszkék vagyunk arra, hogy érseki központ van Egerben.

 

Azonban a katolikus egyháznak van egy bizonyos liturgiája. Elég szigorúan szabályozással, hogy egy-egy adott ünnep mettől meddig tart. Épp ezért meglepetéssel láttam január 25 én és még ma is, hogy az Érseki palota udvarán még ott a karácsonyfa illetve a 4 adventi gyertya. A karácsonyi díszkivilágítás sötétedés után teljes fényben pompázik. Vagy én nézek rossz naptárt, hogy már elmúlt a vízkereszt, vagy valaki még olyan kapcsolókat is működtet, amik már idejétmúltak.

 

 

"VÍzkereszt,vagy amit akartok" újratöltve? – kérdezhetjük, ami a csütörtöki egri közgyűlésen elhangzottak fényében eléggé helytálló is. Martonné Adler Ildikó alpolgármester már keresztlevétellel és iszlámmal riogatott és Egert, mint érseki várost hozta példaként.

 

Nos, talán előbb a saját portánk előtt kellene takarítani és akkor nem kellene világklasszis képmutatónak lenni ország-világ előtt.

 

Üdv,

Egy egri lakos

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról