2024. július 20., Illés

Eger ügye

#Eger #tavasz #szökőkút

Beindulnak az egri szökőkutak

Csarnó Ákos 2024.03.28. 09:51

 

Húsvét hosszú hétvégéjén rengeteg turista érkezik Egerbe, de a helyi lakosok is egyre nagyobb számban járják a város közterületeit. Éppen ezért a Városgondozás Eger Kft. kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a leglátogatottabb helyeken lévő szökőkutak már üzemeljenek az ünnepre.

 

Elsőként a Dobó István téren lévő szökőkutat nyitották meg a cég munkatársai, ezt követte az Eszterházy tér vizes létesítménye. Nagypéntekre ezeken kívül a Szépasszonyvölgyben lévő szökőkutat is beindítja a Városgondozás. A hajnali fagyok miatt hamarabb nem lehetett volna "felébreszteni" a szökőkutakat, de az időjárás-előrejelzés kedvező alakulása miatt a cég úgy ítélte meg, ezen a héten már biztonságosan be lehet üzemelni a vízi attrakciókat.

 

A tavaszi újraindítás során a Városgondozás átvizsgálja a szökőkutak elektromos rendszerét, a lámpákat és a fúvókákat. Ahol szükséges, ott a medencék takarítását is elvégzik. A legbonyolultabb munkálatok az Érsekkertben lévő szökőkútnál lesznek, a város többi vizes létesítményével együtt ezek húsvét után, fokozatosan fognak beindulni.

 

indexkép: Serfőző Péter

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló