2024. április 20., Tivadar

Vélemény

#Eger #Egri Ügyek

Megújult az Egri Ügyek

2021.01.05. 19:35

Külsőre mások lettünk, de tartalomban maradunk ugyanolyanok. Na jó, reméljük, egy kicsit jobbak.

Mindannyiunknak nehéz, sokaknak veszteségekkel teli volt az elmúlt esztendő – elveszített munkahelyek, bevételkiesések, egyre kevesebb találkozás, bezárkózás és sokaknál családi tragédiák. Mindez egy láthatatlan vírus miatt, amely gyorsan a feje tetejére állította a világot.


Az új év sokakban reményt kelt és vágyakozást, hogy talán hamarosan visszatérhet a normális élet, bár azt tudjuk, hogy nem lesz, nem lehet minden egy csapásra olyan, mint 2020 tavasza előtt volt. Ez sok szempontból rossz és más, de talán tanulunk is valamit a mögöttünk hagyott időszakból.


Nem a járvány hatására, de hónapokkal ezelőtt eldöntöttük, hogy részben mi is mások szeretnénk lenni 2021-től: látványra, technikai funkciókra modernebbek, maibbak, amennyire a lehetőségünk és tehetségünk engedi. Hosszú hónapokon át dolgoztunk azon, amit most láthat az Olvasó – megújultunk.


Idén decemberben lesz 10 éve, hogy elindult az Egri Ügyek. Sokszor inkább lelkesebbek voltunk, mint ügyesek, de mára így is eljutottunk oda, hogy a város és a környék egyik legolvasottabb, néhány szegmensben a legolvasottabb oldala vagyunk. A tavalyi esztendőben nem volt ritka, hogy havonta 1.5 millió cikkletöltést regisztrálhattunk és hónapról hónapra fejlődünk.


Tudjuk, az egyre bővülő olvasóközönség egyre nagyobb felelősséget is jelent. Tudjuk, hogy tartalmi szempontból is van hova fejlődnünk, így a közeljövőben több újdonsággal jelentkezünk majd. Egyebek közt ilyen az Egerből kivándorló, de sokunk emlékeiben máig különös helyet elfoglaló képzőművész, Sior rendszeres rajzai, a szélesebb körű hírszolgáltatás, az Eger és a környék szépségeit bemutató fotógalériáink, múltidézők. Szeretnénk több multimédiás anyagot közölni, sokoldalúbbak és az eddigieknél is naprakészebbek lenni.


De mindennél jobban szeretnénk, hogy minden olvasónk számára hiteles kiindulási pont lehessünk. Egy olyan oldal, amely munkatársainak ugyan határozott véleményük van szűkebb és tágabb környezetükről, de nem gyártanak megtévesztő propagandacikkeket azért, mert bármely politikai közösség vezetője azt kéri tőlük. Nem fogjuk azt hazudni egri tüntetésekről, hogy buszokkal utaztatták ide az elégedetlenkedőket, hogy politikusok betörtek a helyi tévé székházába, vagy hogy egyes politikai szereplők megválasztásuk esetén migránsokkal tömik tele a laktanyát. Ha technikai problémáink lesznek, nem fogjuk azzal megtéveszteni az olvasóinkat, hogy egyes politikai körök törték fel az oldalunkat, és nem fogunk arról sem diskurálni magunk között és egy párt frakcióvezetőjével sem, hogy meg kellene-e hamisítanunk egy általunk indított online szavazás eredményét azért, mert nem az elvárt végeredmény született. Olvasottsági népszerűségi listákat sem fogunk hamisítani azért, hogy azt a látszatot keltsük, a propagandacikkeink mégis népszerűek.


De megfogalmazzuk majd a véleményünket akkor is, ha az önkormányzati cégek élére nem átlátható folyamat révén kerülnek vezetők, ha a városvezetéssel megbízott frakcióban feszültségek vannak, vagy ha valami nem jól működik a városban.


Tesszük ezt akkor is, ha dühös és a sajtó alapvető funkcióit nem tisztelő politikusok, városvezetők emelik fel emiatt a telefont, ha a helyi kormánypárti felület szerkesztője ordenáré stílusban nyilvánul meg közösségi felületeinken, vagy egyes politikusok maguk között karóba húzást emlegetnek valamely munkatársunkkal kapcsolatban.


Tesszük ezt azért is, mert ez az alapvető dolgunk és ezzel szeretnénk egy olyan felületté válni a városban, amellyel lehet egyet nem érteni, amelyet lehet szeretni vagy nem szeretni, de egyet sosem lehet rá mondani, hogy szándékosan hazudott. Még akkor sem, ha Nyitrai Zsolt úgy érzi, normális kérdésekre az a válasz, hogy „fake news”. 


Fontos újításunk, hogy mostantól könnyebben tudnak nekünk olvasóink információkat küldeni. Olykor kézzel írott, névtelen levelekkel, szerkesztőségünk postaládájába bedobott dokumentumokkal próbálták segíteni sokan a munkánkat. Többen azért nem mertek, akartak velünk kapcsolatba lépni, mert féltek a nyilvánosságtól, pontosabban attól, hogy bármilyen módon is fény derülhet a személyazonosságukra. Ezért kialakítottunk az oldalunkon egy felületet, amely segítségével a névtelenségük megőrzése mellett küldhetnek nekünk információkat, dokumentumokat. Bár a munkánk szempontjából nagyon fontos, hogy ismerjük az informátorainkat, ha ez valamiért mégsem lehetséges, akkor használhatják az új felületünket, hiszen az igazán fontos információk ott kezdődnek, amelyeket valakik nagyon szeretnék, hogy elhallgassunk.

 

Az új felület élesítését követő időszakban még előfordulhatnak technikai hibák, illetve a friss tapasztalatok alapján még néhol csiszolunkgatunk majd a portálon, így a kisebb-nagyobb fennakadások esetén előre is köszönjük a megértést, azt pedig méginkább, ha véleményeket, észrevételek is küld valaki az új Egri Ügyekről.


Sok-sok tervünk van még, amely megvalósítása pénz, munkatárs és még több pénz kérdése; egyikben sem állunk jól. Ezért is számítunk olvasóink figyelmére és véleményére. Hamarosan elindítunk egy olyan felületet is, amely segítségével Önök is rendszeresen elmondhatják a véleményüket, azt, hogy miről olvasnának szívesen, segíthetnek témajavaslatokkal, meglátásaikkal.


Amíg lehet, mi itt leszünk, mert hisszük, hogy lehet jobb és tisztább az egri közélet. Ha tudnak, tartsanak velünk.


Az Egri Ügyek szerkesztősége nevében:


dr. Csarnó Ákos főszerkesztő

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló