2023. február 2., Karolina Aida

Vélemény

M25-ös átadó: ennyit ér egy polgármester Nyitrai Zsoltnak, ha ellenzéki? – VIDEÓ

Kondor András 2019.11.30. 00:00

Nyitrai utálhatja Mirkóczki Ádámot, de akkor, amikor Eger korábbi polgármesterét a színpadra hívja és odaadja neki az út átadása kapcsán készült emléklapot, azt üzeni Eger egy jelentős részének, hogy "Elmehettek ti a francba a megválasztott vezetőtökkel együtt!".

 

Rögtön az elején szögezzük le: a hétfőn átadott M25-ös egy remek és régóta várt fejlesztés Egernek és a környező településeknek. Kényelmesebb és gyorsabb eljutni Egerből az M3-as autópályáig. Pont.

 

Azonban érdemes még egy kicsit elidőzni azon, ami a hétfői átadón történt. Az inkább a komikum kategória volt, amikor 18 öltönyös manus odaállt a két sávnál is szélesebb nemzeti színű átadószalagot átvágni, azonban ezt megelőzően is történt egy-két apróság, amely megmutatja, mit is gondol a Fidesz-kormány helyi kiskirálya a köz szolgálatáról.

 

Jár az emlékplakett, ha fideszes vagy

 

A hétfői átadón már csak az hiányzott, hogy a babérkoszorút Nyitrai Zsolt fejére emeljék, olyan személyi kultuszt épített az útépítés során maga köré Eger fideszes országgyűlési képviselője. Az egész ünnepségbe igazából csak olyan elhanyagolható személyek rondítottak bele, akiket a kormánypárt által kialakított, több ponton is vitatható választási rendszerben is képesek voltak ezek a "tudatlan választók" a Fidesz "csodálatos jelöltjei" ellenében megválasztani; nevükön nevezve: Mirkóczki Ádám és Barczi Zsolt, Eger illetve Andornaktálya első embere.

 

A díszpompás ceremónia egy pontján Nyitrai Zsolték emlékplaketteket osztogattak azoknak a polgármestereknek, akiknek a települését érinti az új út. Eger első emberének is járt az emlékplakett, vagyis mégsem, hiszen Habis László volt polgármester battyoghatott fel a színpadra, íme:

 

 

Értjük mi, hogy az út előkészítése során biztosan sokkal több feladat jutott annak a városvezetésnek és önkormányzatnak, amely élén Habis László állt. Kell is az elismerés neki. Bár az kimondottan szórakoztató volt, hogy pont attól a Nyitrai Zsolttól kapta, aki Oroján Sándorral együtt olyan kampányt tolt Habis alá, amely már a választóknak is sok volt; annyi hazugsággal, gusztustalansággal okádták teli az egri közéletet. Eger többsége tavaly elsősorban nem az ellenzéki összefogás mellett szavazott, hanem az ellen, amilyen hangulatot és vezetési stílust mutatott a Fidesz Egerben és az országban.

 

Nyitrai utálhatja Mirkóczki Ádámot, de akkor, amikor Eger korábbi polgármesterét a színpadra hívja és odanyújtja neki az út átadása kapcsán készült emléklapot, azt üzeni Eger egy jelentős részének, hogy "Elmehettek ti a francba a megválasztott vezetőtökkel együtt!".

 

Emlékplakett egy normális országnak?

 

Miből tartott volna kettővel több keményfedelest nyomtatni, és Habis után kihívni Mirkóczki Ádámot, illetve az időközben szintén lecserélt volt andornaktályai fideszes polgármester után a jelenlegit? Semmiből. Mint ahogy semmiből sem tartana nem helyi kiskirályt játszani, miközben az is a normalitás felé mutatna, ha az adófizetők által finanszírozott beruházásokat nem Orbán Viktor és Nyitrai Zsolt adományaként adnák át. De jól van ez így, ellenkező esetben a végén még egy normális országban találnánk magunkat. Csak hát ehhez normális vezetők is kellenének.  

Világrekord az M25-ös átadóján: keskeny volt az út, annyian akarták átvágni a szalagot - FOTÓ

Magyarországon külön sportág a pózolás a szalagátvágások közben. Eger mellett most rekord született.

(Videórészlet forrása: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala) 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló