2024. június 24., Iván

Riasztó

#gyöngyös #tűz #bíróság #emberölés #gyújtogatás

VIDEÓ – Két évvel meghosszabbították annak a nőnek a büntetését, aki magára és rokkant édesanyjára gyújtotta a lakást Gyöngyösön

Székely Zoárd 2022.06.16. 08:06

A nő nem kért segítséget, ezért az idős asszony halálra égett.

 

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, öngyilkos akart lenni, ezért részegen magára és mozgáskorlátozott idős anyjára gyújtotta első emeleti lakásukat egy nő Gyöngyösön.

 

A pszichés problémákkal küzdő nő sokat veszekedett nyugdíjas, rendszeres gondozásra és ápolásra szorult édesanyjával, míg 2020 augusztusában egy aromamécsessel meggyújtotta saját szobájának függönyét. A tűz gyorsan tovább terjedt, a hatalmas füstöt a ház többi lakója is megérezte, a tűzoltók terelték ki őket a házból.

A tűzoltók végigkopogtak az ajtókon, hogy azonnal hagyjuk el a lakást, mert tűz van, de akkor már mi is éreztük a füstöt

– nyilatkozta a Tényeknek az egyik lakó.

 

A Tények riportja szerint amikor az idős nő bement lánya szobájába, súlyosan megégett. Onnan átment a fürdőszobába és beesett a zuhanyfülkébe, ahonnan nem tudott kimenekülni. 

Lánya eközben kisétált az égő lakásból és leült a 14 lakásos társasház lépcsőházában. Füstmérgezéssel vitték kórházba, azonban a tűzről nem értesített senkit és édesanyja kimentéséhez sem kért segítséget, így az idős nő halálra égett.

A gyújtogatót emberölés miatt 4 év fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék januárban, az ügyészség viszont súlyosításért fellebbezett. Most a Debreceni Ítélőtábla 2 évvel meghosszabbította a nő büntetését.

A bíróság a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartamát egyaránt 6 évre súlyosítja

– szól a jogerős ítélet.

 

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló