2024. július 25., Jakab Kristóf

Riasztó

#lopás #üzemanyag #autómentő

Ahogy a csövön kifér, úgy lopták az üzemanyagot az egyik közlekedési cég egri telephelyén dolgozók

Nagy Donát 2021.05.07. 09:12

Hazahordták a saját járgányukba.

Az Egri Járási Ügyészség nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat két középkorú munkavállalóval szemben, akik a munkavégzésükhöz biztosított üzemanyag egy részét sikkasztották el Egerben – írja az ügyészség.

 

A két férfi egy közlekedési társaság alkalmazottja volt, ahol hosszú ideje dolgoztak váltótársakként autómentő gépkocsivezető munkakörben. Az általuk használt vontatóba kizárólag egy egri üzemanyag-töltőállomáson tankolhattak és a tankolt gázolajat csakis a munkavégzésük során használhatták el. A vádlottak azonban 2018 januárja és 2019 decembere között nem csak az autómentő üzemanyag-tartályába, hanem ismétlődő rendszerességgel az általuk a jármű oldalszekrényébe rejtett műanyag kannákba is vételeztek a cég pénzén alkalmanként 20-40 liter üzemanyagot, amit azután hazavittek és saját gépjárműveik működtetésére használták fel jogtalanul.

truck-5981867_1280
Illusztráció. Fotó: Pixabay

Ezzel összesen több mint kétmillió forintos kárt okoztak a közlekedési vállalatnak, amit időközben egyikük részben megtérített.

 

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozzon az ügyben büntetővégzést, melyben felfüggesztett szabadságvesztés mellett szabjon ki pénzbüntetést is az egykori váltótársakkal szemben, továbbá bírálja el a sértettnek a meg nem térült kárra vonatkozó polgári jogi igényét.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló