2023. október 1., Malvin

Riasztó

#üzemanyag

Úgy lopták a románok az üzemanyagot az M3-ason, mitha nem lenne holnap - VIDEÓ

Csarnó Ákos - police.hu 2022.09.24. 17:02

A gyanú szerint négy román kamionsofőr több hónapja lophatta az üzemanyagot ország szerte.

 

Az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint az M3-as autópálya több pihenőjében a kamionokból ismeretlenek lopják az üzemanyagot.

 

 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói adatgyűjtésbe kezdtek és azonosították a feltételezett elkövetőket és járműveiket majd kivárták a megfelelő alkalmat az elfogásukra. Ennek köszönhetően a rendőrök már várták a társaságot, akiket 2022. szeptember 22-én hajnalban az M3-as autópálya Kisasszonytéri pihenőjében tetten értek. Négy román állampolgár dézsmálta egy ott parkoló kamion üzemanyagtartályát, amelynek sofőrje éppen aludt a fülkében.

A tetten ért férfiak egy erre a célra kialakított szivattyúval, már többször begyakorolt mozdulatsorral tankolták saját járművüket.

 

Amikor üzemanyaguk fogyóban volt, több pihenőt végig járva megkeresték az ideális alanyt az átfejtéshez.  A tett helyszínén megállva sem keltettek feltűnést, hiszen maguk is nyergesvontatós szerelvénnyel végeztek áruszállító tevékenységet. Az egyik szerelvénnyel úgy álltak meg, hogy a másik kamion a kiszemelt áldozat elől takarásban maradjon, majd a donor üzemanyag tankba vezették a szivattyú csövét és több száz litert tankoltak „igen kedvezményes áron.”

Az eljárásban felmerült arra vonatkozóan is információ, hogy a gyanúsítottak az ország területén, valamint több nyugat európai országban is, hasonló módszerrel „tankoltak”.

 

A négy elkövetőt a rendőrök elfogták és előállították a főkapitányságra, ahol lopás bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Egy 48 és egy 23 éves román állampolgárt kihallgatásukat követően őrizetbe vettek a nyomozók, továbbá kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását, melyet a bíróság 2022. szeptember 24-én el is rendelt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló