2024. július 25., Jakab Kristóf

Riasztó

#bíróság #vádemelés #zaklatás

Túlzásba vitte Rómeó – Zaklatás miatt indult eljárás egy bükkaljai férfi ellen

Székely Zoárd 2021.07.23. 09:27

Megkeserítette a volt barátnője életét.

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy ötven év körüli férfival szemben, aki egy bükkaljai faluban hosszú időn át ostromolta vele egykorú volt barátnőjét azért, mert szerette volna megújítani a viszonyukat.

 

A vádlott és a sértett között évekkel ezelőtt több mint baráti kapcsolat alakult ki, ami 2019 őszéig tartott. A szakítást követően a férfi az ellene tett feljelentésig

összesen 397 alkalommal kísérelt meg telefonon érintkezésbe kerülni a nővel, emellett hetente többször személyesen is kereste őt a munkahelyén és az otthonában, ahol az is előfordult, hogy az esti órákban zseblámpával bevilágított az ablakon.

A vádlott szív alakú leveleket és rózsákat ábrázoló rajzokat helyezett el a nő parkoló személygépkocsiján, melyre néha szíveket is rajzolt, emellett alkalmanként virágot és kisebb ajándékokat hagyott a helyszínen.

 

Mindezzel folyamatosan és önkényesen beavatkozott a sértett magánéletébe, megkeserítve annak mindennapjait.

 

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze jóvátételi munkavégzésre a kéretlen udvarlót, egyben határozott időre helyezze őt pártfogó felügyelet alá.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: iStock

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló