2023. március 25., Irén Írisz

Riasztó

#tűz #katasztrófavédelem

Több hektárnyi tarló és bozótos terület lángolt Kömlő határában – FOTÓK a helyszínről

Székely Zoárd 2022.07.06. 11:15

Hat település tűzoltói vonultak a helyszínre.

 

Kedden több szabadtéri tűzhöz is riasztották a tűzoltókat szűkebb hazákban – derül ki a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalójából.

 

A keddre virradó hajnalban háromezer négyzetméteren égett az erdő aljnövényzete Szilvásváradon, a Szalajka útnál. A bélapátfalvai önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a tüzet. Az oltást az erdészet szakemberi is segítették, a tűzben senki nem sérült meg.

FOTÓK - Hétfőn és kedden ismét tűz ütött ki a bükki erdőben

A sokak által ismert és szeretett Szalajka-völgy fölött, fokozottan védett természeti területen, egyik kultúrtörténeti bemutató tanösvényünk közelében hétfőn, majd sajnos még kedden is, tűz keletkezett - közölte a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága.

Délelőtt a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók Bekölcén oltottak kis területen égő száraz növényzetet, a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói pedig kora délután Tarnaszentmiklóson öt hektáron oltottak el égő akácost. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók Adácson oltottak el 4000 négyzetméteren égő nádas területet a délután folyamán. 

 

Hevesen egy szőlősben keletkezett tűz, a lángok egy hétvégi ház tetőszerkezetére is átterjedtek. A helyi és jászberényi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, senki nem sérült meg. 

 

Hat település tűzoltói oltották a lángokat Kömlő mellett

 

Kömlő határában, a Május 1. utca és a Dobó István utca térségében száraz fű és bozótos égett kedd délután. Összesen mintegy két hektárnyi tarló és tizennyolc hektár bozótos, gondozatlan terület lángolt. A tűz egy távközlési oszlopba, raklapokba, melléképületek széldeszkáiba és kerítéseibe is belekaptak, lakóházakban azonban nem keletkezett komoly kár.

 

Az egri, a hevesi, a tiszafüredi, a füzesabonyi és a mezőkövesdi hivatásos, valamint a tiszanánai önkormányzati tűzoltók a Heves megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett vízzel és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Kigyulladt több mint száz szalmabála is, ezeket felügyelet mellett leégették az egységek.

 

Az oltási munkákat egy erőgép is segítette, körbetárcsázta a tűz által veszélyeztetett területet. A tűz keletkezésének okát a megyei katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretén belül vizsgálja.

 

A helyszínről készült fotók az alábbi galériában lapozgathatók:

 #GALLERY_198#

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság éppen a napokban hívta fel arra a figyelmet, hogy nagyon megugrott a szabadtéri tüzek száma szűkebb hazánkban. Felsorolták azt is, mire érdemes odafigyelni a mezőgazdasági tüzek megelőzése érdekében (az erről szóló közleményük ITT olvasható).

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló